Türkiye Kamu Sen: Ek Zam Talebimiz Ülke Gündemine Oturdu

Türkiye Kamu Sen: Ek Zam Talebimiz Ülke Gündemine Oturdu

Geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin ile görüşerek kamu görevlilerinin taleplerini ülke gündemine taşıyan konfederasyonumuz bu kez de sosyal medyada gündemi belirledi.

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nin ilk tweete #EkZamŞartOldu etiketiyle ile başlayan çalışmamız, kısa sürede atılan yüz binlerce tweet ile Trend Topic (TT) listesine girerek Türkiye gündeminde birinci sıraya yükselirken, Tagımız Twitter’ın Dünya Gündeminde de ilk sıraya çıkarak uzun süre zirvedeki yerini korudu. 

Kamu görevlileri attıkları tweetlerde,  2023 yılı için yapılacak zam oranlarıyla birlikte ek zammın artık kaçınılmaz bir gerçek olduğunu dile getirdiler.

Katılımcılar ayrıca, 3600 ek gösterge, vergi dilimleri, enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması, refah payının hayata geçirilmesi, Yardımcı Hizmetlilerin durumları, Üniversiteli işçilerin talepleri gibi konuları da gündeme taşıdılar.  

KAHVECİ: ETKİNLİĞİMİZE KATILAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Türkiye Kamu-Sen’in düzenlediği etkinliği değerlendiren Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Yaşanan ekonomik gelişmeler çerçevesinde kamu görevlileri ve emeklilerimizin maaşlarına ek zam yapılması konusundaki talebimizi sıklıkla dile getiriyoruz. 

Geride bıraktığımız günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin’e de ısrarla ilettiğimiz bu talebimizi, Twitter üzerinden yaptığımız etkinlikle tüm ülke gündemine ve hatta dünya gündemine bir kez daha taşıdık. 

Yüz binlerce Twitin atıldığı etkinliğimiz kısa sürede ülke gündeminde ilk sıraya çıktı. Atılan tweetler kamu çalışanlarının ek zam konusunda ki beklentisinin ne kadar yüksek ve yerinde olduğunu bir kere daha gösterdi. Biz de bu etkinlikle kamu çalışanlarımızın ve emeklilerimizin haklı taleplerinin bir de sosyal medya aracılığıyla yetkililere en üst perdeden iletmiş olduk.  

Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde memurlarımızın ve emeklilerimizin yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılara çare olacak bir ek zam bekliyoruz. Bunun yanında refah payı uygulamasının yeniden hayata geçirilmesi ve enflasyon farkının da aylık olarak maaşlara yansıtılması talebimizi bir kez daha ifade ediyorum. 

Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik umuyoruz ki, yetkililerimizi de harekete geçirecek ve milyonlarca kamu çalışanı, emekli ve ailelerini sevindirecek müjdeli kararlar alınacaktır.  

Etkinliğimize katılan ve destek veren tüm kamu çalışanları ile emeklilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.