Türkiye Kamu-Sen: Koronavirüs İle Mücadelede Devletimizin ve Milletimizin Yanındayız

Türkiye Kamu-Sen: Koronavirüs İle Mücadelede Devletimizin ve Milletimizin Yanındayız

Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu, Koronavirüs (Covid-19) hakkında değerlendirmelerde bulunarak bir takım kararlar almıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu, Koronavirüs (Covid-19) hakkında değerlendirmelerde bulunarak bir takım kararlar almıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalarımızın genel başkanlarından oluşan Başkanlar Kurulu, 16 Mart 2020 günü bir araya gelerek tüm dünyanın en önemli gündem maddesi haline gelmiş olan Koronavirüs (Covid-19) hakkında değerlendirmelerde bulunmuştur. Bu çerçevede Konfederasyonumuzun görüşlerini içeren Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısında alınan kararları kamuoyunun ve kamu görevlilerinin bilgilerine sunuyoruz.

1. Geçtiğimiz yılın sonunda Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılarak küresel bir salgın haline gelen Koronavirüs, ülkemizde de görülmeye başlanmıştır. Bu süreçte Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere Devletimizin aldığı yerinde tedbirler, virüsün ülkemizde yayılmasını geciktirmiş, şu ana kadar ölümcül bir olayın yaşanmasını engellemiştir. Bu bakımdan Sağlık Bakanlığımızın yürütmüş olduğu kriz yönetimini ve aldığı tedbirleri son derece yerinde bulduğumuzu ve takdirle karşıladığımızı ifade ediyoruz.

2. Bu çerçevede başta vatandaşlarımızın sağlığı için mesai mefhumu gözetmeksizin hayatlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarımız olmak üzere kamu hizmetlerinin kesintisiz bir biçimde sağlanması için cansiperane mücadele veren tüm kamu görevlilerine teşekkür ediyoruz.

3. Her ne kadar Sağlık Bakanlığı ve Devletimizin diğer birimlerinin aldığı tedbirler ve sunduğu öneriler yerinde olsa da bu krizde en büyük sorumluluğun tedbirlere hassasiyet gösterecek olan bireylere ve topluma düştüğü gerçeğinden hareketle Türkiye Kamu-Sen olarak 14 Mart tarihinde gerçekleştireceğimiz “Gelenekten Geleceğe Sendikacılık” eğitimi sertifika töreni ve Ankara şubeleri İstişare toplantımız ile 2-5 Nisan 2020 tarihlerinde gerçekleştirmeyi planladığımız “Başarılı Kadınlar-Başaran Kadınlar” konulu uluslararası forum etkinliklerimizi ileri bir tarihe ertelediğimizi bildiriyor, teşkilatlarımızı da aynı duyarlılıkla kalabalık gruplar oluşturacak eylem ve etkinliklerden uzak durmaya çağırıyoruz.

4. Bazı art niyeti grupların bu salgın çerçevesinde oluşan endişeyi, korku ve paniğe dönüştürerek asılsız haber ve yayınlarla toplumumuzu manipüle etmeye yönelik girişimlerde bulunduğu göz önünde bulundurularak bu tür fırsatçılara mahal verilmemesi adına resmî olmayan hiçbir açıklama, bilgi ve belgeye itibar edilmemesi gerektiğini özellikle vurguluyoruz.

5. Bu kapsamda teşkilatlarımız da toplumda paniğe yol açmayacak şekilde itidalli ve temkinli davranarak resmî kurumlarımızın ikaz ve yönlendirmeleri doğrultusunda, Devletimizin ortaya koyduğu her türlü tedbire uyulması için gerekli özeni gösterecek, kalabalık gruplar oluşturarak virüsün yayılmasına imkân sağlayacak eylem ve etkinliklerden kaçınacak, sorumlu bir sivil toplum kuruluşu bilinci içinde toplumsal birlikteliği ve ortak aklı harekete geçirecek tarzda bir aksiyon planı oluşturacaktır.

6. Tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgının, milletimizin sağduyusu ve alınacak tedbirlere göstereceği titiz yaklaşımla en az sıkıntıyla bertaraf edileceğini temenni ediyor, başta teşkilatımız, üyelerimiz, kamu görevlilerimiz olmak üzere tüm milletimizi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.

7. Türkiye Kamu-Sen Başkanlar Kurulu olarak Konfederasyonumuzun kuruluşunda belirlediği ilkeleri, tavizsiz bir biçimde koruduğu çizgisi ve sendikal harekete sunduğu katkıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilkemiz önce ülkemiz umdesi çerçevesinde her şart altında Devletimizin ve milletimizin yanında kalarak bu krizin de atlatılması için her türlü çabayı göstereceğimizi kararlılıkla vurguluyoruz.

8. Önümüzdeki dönemde virüsün yayılma hızının artması ihtimaline karşı Türkiye Kamu-Sen olarak bütün teşkilatlarımızla teyakkuzda olduğumuzun, salgının arzu etmediğimiz boyutlara ulaşmaması için yetkili mercilerce alınacak her türlü kararın destekçisi ve uygulayıcısı olacağımızın bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna duyurulur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.