Türkiye Kamu-Sen: Türk’ün Tarihi Pur ū Pāk’tır, Lekelenemez!

Türkiye Kamu-Sen: Türk’ün Tarihi Pur ū Pāk’tır, Lekelenemez!

Türkiye Kamu-Sen Başkan Vekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Türkiye Kamu-Sen Başkan Vekili ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili bir açıklama yaptı. Aziz Türk milletinin tarihinde soykırıma asla yer olmadığına dikkat çeken Geylan, Türkiye’yi dünya kamuoyu önünde mahkûm ettirme gayretlerinin boş bir hevesten ibaret olduğunu söyledi. Geylan, “Ermeni cemaatinin yoğun lobi faaliyetleri neticesinde sözde soykırımı resmen tanıyan ülkelerin yanı sıra, ABD senatosu da 2019 yılında soykırımı tanıdığını açıklamıştı. Tüm bu çapsız girişimler, süslü yalanlar tarihi gerçeklerin üzerini örtemeyecek, Türk milletinin haklılığını savunmasına engel olamayacaktır” dedi.

Geçmişi katliamlarla dolu devletlerin, aziz Türk milletine “soykırımcı” yaftası yapıştırmaya çalışması idraksizliktir, olaylara miyop bakıştır, hadsizliktir.

Kirli elleri, nasır bağlamış yürekleriyle Türkleri yapmadığı bir suçla damgalayarak, yargılatmaya namzet edenlerin önce kendi yüz karası tarihleriyle yüzleşmeleri gerektiğini belirten Geylan, “Sömürgeciliği sosyal ve siyasal politikası haline getiren, geçmişi katliamlarla dolu devletlerin, binlerce yıllık tarihinde soykırım ya da asimilasyonla adı asla yan yana anılmayan Türklere “soykırımcı” yaftası yapıştırmaya çalışması idraksizliktir, olaylara miyop bakıştır, hadsizliktir” diye konuştu.

Türklerin tarihinin pur ū pāk olduğunu, lekelenemeyeceğinikaydeden Geylan, Türklerin ve Müslümanların yaşadığı katliamları da hatırlatarak, buna dünyanın sessiz kalmasına tepki gösterdi. Geylan, “Biz topraklarımızda ne ABD’liler gibi Kızılderili katliamı yaptık, ne de Almanlar gibi Yahudi katliamı. Aborjinleri de katletmedik, Vietnamlıları da, Boşnakları da. Ne Afrika ülkelerini sömürgemiz yaptık ne atom bombası kullanıp Hiroşima ve Nagazaki’yi yok ettik, ne de Fransızlar gibi Cezayirlileri fırınlarda yaktık. Aksine dünyanın neresinde bir çığlık duysak, kim olduğuna dönüp bakmadan yardıma koştuk.

Çin’in Uygur Türklerine yönelik sistematik soykırımının karşısında durduk, Rumların baskı ve zulmüne uğrayan Kıbrıs Türklerinin yanlarında olduk, Ermenilerin Azerbaycan Türklerine yaptığı insanlık dışı muamelelere, Karabağ işgaline, Hocalı ve Cilveoluk katliamına karşı tek yürek olduk, Yunanlıların Türklere uyguladığı Mora, Navarin ve Tripoliçe katliamlarını asla unutmadık, katil İsrail devletinin Filistin halkına yönelik terörist eylemlerini şiddetle kınadık, Suriye’de, Irak’ta insanlar katledilirken, yaşanan vahşete göz yummadık. Peki tüm bu Türk-Müslüman katliamlarının müsebbibi olanlar cezalandırıldı mı? Ya da bugün demokrasi havarisi kesilen, sözde insan hakları savunucusu devletler geçmişte yaptıkları katliamların, emperyalist faaliyetlerin bedelini ödedi mi?” dedi.

Türk tarihinin hiçbir döneminde asla ve kat’a masum ve mazlum kanı dökülmemiş, Türkler, hiçbir mezalimin ne öncüsü, ne uygulayıcısı ne de savunucu olmamıştır.

O günün koşullarında yapılan tehcir politikasının Osmanlı Devleti’nin kendi güvenliği için aldığı gerekli, yerinde ve meşru bir tedbir olduğuna, Ermeni örgütlerin, çetelerin, cemiyetlerin tedhiş ve bölücü faaliyetlerini engellemeyi, isyanlarını bastırmayı, ayrılıkçı hareketlerin körüklemesini önlemeyi amaçladığına dikkat çeken Geylan, bu tehcirin tüm Ermeni nüfusu kapsamadığını, stratejik öneme sahip alanlarla sınırlı olduğunu, tehcirin de güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için Osmanlı Devleti’nin gayret ortaya koyduğunu hatırlattı. Geylan, “Şayet Osmanlı Devleti, soykırım uygulamış olsaydı imparatorluk çatısı altında ne başka milletlere, ne başka dinlere ne de başka mezhep ve kültürlere yaşama hakkı tanırdı. Milel-i Selase adı verilen Ermeni, Rum ve Yahudi azınlığı esas kabul eden Osmanlı Devleti, müslim-gayrimüslim ayrımı yapmadan tüm dinlere ve milletlere hoşgörü ile yaklaşmış, onların barış ve huzur içinde yaşamalarına zemin hazırlamış, hak ve hukuklarını öncelemiştir” dedi.

Sapkınca hayallere müsaade etmeyeceğiz!

Genel Başkan Talip Geylan, sahte bilgi ve belgelerle, sübjektif ve bilimsel temellerden yoksun değerlendirmelerle tarihin dizayn edilemeyeceğine de dikkat çekerek, “ Emperyalist devletlerin Türkler üzerindeki sapkınca hayallerine asla müsaade etmeyeceğiz.

Türk’ün üzerinde onulmaz yaralar açmayı hedefleyenler, iftira kusarak, şan ve şerefle dolu tarihimizi yerle yeksan etmeye çalışanlar bilsin ki; tarihimiz ve ecdadımızla gurur duyuyoruz. Adaletle yönetilen topraklarımızda hiçbir dönem kıyım, katliam ya da soykırım gerçekleşmemiş, asla ve kat’a masum ve mazlum kanı dökülmemiş, Türkler hiçbir mezalimin öncüsü, uygulayıcısı ya da savunucu olmamıştır” diye konuştu.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.