Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu Azerbaycan’da Temas ve İncelemelerde Bulundu

Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu Azerbaycan’da Temas ve İncelemelerde Bulundu

Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu, Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci başkanlığında kardeş Azerbaycan’da inceleme ve temaslarda bulundu.

Haydar Aliyev Kabri Başında Anıldı

Türkiye Kamu-Sen heyetinin Azerbaycan temasları ilk olarak Haydar Aliyev’in kabrini ziyaretle başladı. Aliyev’in kabri başında dua eden Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Yönetim Kurulu Aliyev’in kabrine karanfiller bıraktı.

20 Yanvar, Karabağ ve Tüm Şehitlerimiz İçin Dua Edildi

Daha sonra Azerbaycan Hıyabanı ve Türk Şehitliği Abidesini de ziyaret eden heyetimiz, 20 Yanvar  şehitleri, Karabağ şehitleri ve tüm şehitlerimizin ruhlarına Fatihalar okuyarak rahmetle yad ettiler. 

Din İşleri Müşavirliğine Ziyaret 

Temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de faaliyet gösteren Din Hizmetleri Müşavirliğini ziyaret eden Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu, Müşavir Zeki Yavuzyiğit ile kurumun çalışma ve faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundular. 

Hemkarlar İttifakları Konfederasyonu İle İşbirliği 

Azerbaycan’da faaliyet ve çalışmalarda bulunan Hemkarlar İttifakları Konfederasyonu Başkanı Settar Mehbaliyev ile bir araya gelen Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların Genel Başkanları çalışma hayatı ve konfederasyonlarımız arasında ki işbirliğinin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Settar Mehbaliyev: İşbirliğimiz Sıkı Bir Şekilde Devam Edecek

“Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Sayın Önder Kahveci ve Yönetim Kurulunu bugün Azerbaycan’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” diyen Hemkarlar İttifakları Konfederasyonu Genel Başkanı Settar Mehbaliyev; “Türkiye’nin en önemli konfederasyonlarından olan Türkiye Kamu-Sen’in çalışma hayatı alanında üslendiği etkin rol her türlü takdirin üzerindedir. 

Dost ve kardeş iki ülkenin aynı alanında faaliyet gösteren Türkiye Kamu-Sen ve Hemkarlar İttifakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki dönemde de daha sıkı bir şekilde birlikte yürüme gayreti içinde olacaktır. Bu toplantı vesilesiyle sendikalarımızın başkanları ayrı ayrı bir araya gelerek kendi alanlarında neler yapılacağı, nasıl bir işbirliği oluşturulacağını tayin edeceklerdir. Sizlerin bilgi ve donanımları bizlere yol gösterecektir. Azerbaycan’ımıza tekrar hoş geldiniz” dedi. 

Önder Kahveci: Sendikal Alanda Konfederasyonlar Arası Çalışmalarımızı Artırarak Devam Ettiriyoruz

“Türkiye Kamu-Sen heyeti olarak, Can kardeşimiz olan Azerbaycan’da olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diyerek sözlerine başlayan Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “ Bizleri bağrına basan tüm Azerbaycan’lı kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Biz bir millet iki devletiz. Her alanda olduğu gibi sivil toplum alanında da bizler üzerimize düşeni, yapacak ve karşılıklı olarak iş birliği içinde başarılı işlere imza atacağız. Türk Devletleri Teşkilatının oluşumuyla hızlanan her alandaki iş birliğine bizlerde katkıda bulunmak ve Azerbaycan’ın çalışma hayatında büyük önemi ve yeri olan Hemkarlar İttikları Konfederasyonu ile iş birliğini güçlendirmek adına bugün Azerbaycan’dayız. 

30 yıldır Türkiye’de çalışma hayatına damga vurmuş bir konfederasyon olarak bilgi, birikim ve donanımlarımızı dost ve kardeşlerimizle paylaşmak ve kendimize yeni şeyler katacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Birkaç sendikamız arasında başlayan bu beraberliği diğer sendikalarımız arasında da geliştirmek ve birlikte hareket etmek adına çalışmalarımıza hız veriyoruz. Bugüne kadar her zaman güçlü bağlarla kurduğumuz ilişkileri gelecek nesillerimize taşımanın gayreti içinde olacağız. Bu coğrafyadaki Türk varlığının her daim beraber ve birlikte olduğunu bir kez daha tüm dünyaya buradan ilan ediyoruz. 

30 yıldır esaret altında bulunan ve Azerbaycan’ın haklı davası olan Karabağ’da elde edilen zaferin tüm Azerbaycan’lı kardeşlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu vesileyle, geçtiğimiz günlerde yaşanan çatışmalarda şehit olan sayın Mehbaliyev’in yeğeni Ferdi Mehbaliyev başta olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, sizlere de baş sağlığı dileklerimi iletmek istiyorum.

Türkiye Kamu-Sen camiası adına misafirperverliğiniz için teşekkür ediyor, tekrar Azerbaycan’da olmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade ediyorum” dedi. 

Bakü Büyükelçimize Ziyaret

Azerbaycan temasları çerçevesinde, Türk Büyükelçiliğinde Bakü Büyükelçimiz Doç. Dr. Cahit Bağcı ve eşi tarafından verilen yemeğe katılan Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve sendikalarımızın Genel Başkanları son dönemde yaşanan gelişmeler ve  Azerbaycan Türkiye ilişkilerine dair değerlendirmelerde bulundular.

Ayrıca Genel Başkan Talip Geylan, Azerbaycan ziyareti kapsamında,  Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) üyesi olan Azerbaycan Tahsil İşçileri Azad Hemkarlar İttifakı Genel Başkan Yardımcıları Himmet Nagiyev ve Mirza Jaferzade ile biraraya geldi. Görüşmede, UAESEB ve iki kardeş sendikanın önümüzdeki süreçte de yürütecekleri çalışmalarla ilgili çok verimli bir görüşme gerçekleştirildi.

Genel Başkan Sayın Settar Mehbaliyev nezdinde, konukseverliklerinden ve bugüne kadar sağlamış oldukları katkılardan ötürü teşekkürlerini sunan Genel Başkan Geylan, Tahsil İşçileri Azad Hemkarlar İttifakı’nın tüm emektarlarına da teşekkürlerini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.