Türkiye'nin en zenginleri açıklandı

Türkiye'nin en zenginleri açıklandı

Forbes'ın her yıl açıkladığı Türkiye'nin en zengin kişileri listesi belli oldu

Ekonomi dergisi Forbes, Türkiye‘nin en zengin 100 ismini açıkladı. Buna göre ilk sırayı 2,9 milyar dolar serveti ile Murat Ülker aldı. Murat Ülker'i 2,6 milyar dolar ile Hüsnü Özyeğin, 2,4 milyar dolar ile Ferit Şahenk, 2,2 milyar dolar ile Semahat Arsel takip etti. Listede Koç Ailesi mensubu 3 kişi bulunuyor.

Türkiye'nin en zenginlerinin yer aldığı listede sıralama şu şekilde gerçekleşti:

Murat Ülker (2,9 milyar dolar)
Hüsnü Özyeğin (2,6 milyar dolar)
Ferit Şahenk (2,5 milyar dolar)
Semahat Sevim Arsel (2,4 milyar dolar)
Mustafa Rahmi Koç (2,2 milyar dolar)
Şarık Tara (2,2 milyar dolar)
Erman Ilıcak (2,1 milyar dolar)
Mustafa Küçük (2 milyar dolar)
Suna Kıraç (2 milyar dolar)
Hamdi Ulukaya (1,9 milyar dolar)

“En Zengin 100 Türk” ün açıklandığı listede çarpıcı değişiklikler dikkat çekti. Önceki yıllarda listenin zirvesinde kendisine yer bulan iş adamı Mehmet Emin Karamehmet, bu yıl dolar milyarderleri listesine giremedi. Listeye giremeyen bir diğer isim de Aydın Doğan oldu. Cihan'a özel açıklamalar yapan Forbes Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Burçak Güven, listenin tamamında ciddi düşüşler olduğuna dikkat çekti.

TOPLAM SERVET 6 MİLYAR DOLAR AZALDI
Forbes Dergisi Editörü Nilgün Çavdar ise, toplam servet rakamında geçen seneye göre 6 milyar dolara yakın bir azalma olduğunu söyledi. Geçen yıl 33 Türk dolar milyarderi olduğunu kaydeden Çavdar, bu yıl sayının 31'e gerilediğini belirtti. Geçen seneye göre dolar milyarderliği ünvanını kaybeden 7 isim bulunduğunu vurgulayan Çavdar, “Buna karşın 5 yeni isim listeye girdi. Mustafa Küçük, Şefik Dizdar, Hamdi Akın yeni isimlerden bir kaçı. Ayrıca Limak'ın ortakları Sezai Bacaksız ve Nihat Özdemir de dolar milayrderi olarak listeye dönüş yaptı. Listede dolar milyarderleri arasında 5 tane kadın bulunuyor. Ayrıca bir tane de dolar milyarderliğine aday olan, kendi servetini yaratan kadın var.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.