Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu vuruldu

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu vuruldu

Dışişleri Bakanlığı Türkiye'nin onayıyla IŞİD'in kontrolündeki Musul Başkonsolosluğu'nun savaş uçakları tarafından vurulduğunu duyurdu.

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu yerleşkesinin, IŞİD ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu üyesi ülkelere ait savaş uçakları tarafından, Türkiye'nin onayı alınarak vurulduğu bildirildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ​Haziran 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in işgali altında bulunan ve üst düzey DAEŞ teröristlerinin ikamet ettiği istihbaratı alınan Musul Başkonsolosluğu yerleşkesinin, 4 Nisan'da saat 03.00'de, DAEŞ'le Mücadele Uluslararası Koalisyonu üyesi ülkelere ait savaş uçakları tarafından hedef alınarak tahrip edildiği belirtildi.
"Söz konusu operasyonun hazırlık ve icrasına ilişkin tüm aşamalarda ülkemizin görüş ve onayı alınmıştır" ifadesine yer verilen açıklamada, Türkiye'nin, DAEŞ'le mücadeleye, faaliyetlerine baştan beri katıldığı Uluslararası Koalisyon'la eşgüdüm ve iş birliği içinde devam edeceği vurgulandı.

Haziran 2014'te Musul'un kontrolünü ele geçiren DAEŞ militanları, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na baskın düzenleyerek, başkonsolos dahil 49 personel ve personelin aile fertlerini rehin almıştı. 49 personel 20 Eylül'de, kaçırılmalarından yaklaşık 3 ay sonra kurtarılarak Türkiye'ye getirilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.