Üniversiteler İçin Merkezi Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Yapılmalıdır

Üniversiteler İçin Merkezi Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Yapılmalıdır

Bilindiği üzere bütün üniversiteleri kapsayacak merkezi bir görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının yapılmaması, üniversiteler arasında farklı uygulamalara neden olmaktadır.

Bilindiği üzere bütün üniversiteleri kapsayacak merkezi bir görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının yapılmaması, üniversiteler arasında farklı uygulamalara neden olmaktadır. Görevde yükselme ve unvan değişikliği merkezi yazılı sınavının en son 2019 yılında gerçekleştirilmesi ve o tarihten bu yana merkezi yazılı sınav yapılmaması, çok sayıda üniversitenin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavını yapmaktan kaçınması, bu sınavlara katılmayı bekleyen adayların mağduriyetine yol açmaktadır.

 Türk Eğitim Sen olarak Yükseköğretim Kuruluna yazmış olduğumuz yazıda, üniversite personeline yönelik yapılacak olan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına ilişkin üniversitelerin sınavlar ile ilgili keyfi uygulamalarının engellenmesi, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının açılmasının takvime bağlanması, görevde yükselme ve unvan değişikliği merkezi yazılı sınavının 2022 yılı içinde ivedilikle yapılması hususunda talepte bulunduk.

yok_merkezi_gorevde_yukselme_unvan_degisikligi_sinavi_14032022_288.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.