Unvan Değişikliği Sınav Soru ve Cevapları Yayınlanmalıdır

Unvan Değişikliği Sınav Soru ve Cevapları Yayınlanmalıdır

Unvan Değişikliği Sınav Soru ve Cevapları Yayınlanmalıdır

Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik ve Kılavuz hükümleri çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına yapılacak atamalar için 2-4 Mart 2021 tarihlerinde e-Sınav olarak MEB Unvan Değişikliği Sınavı yapılmış ancak sınav soru ve cevapları yayımlanmamıştır.

Kılavuzda, sorular ilan edildikten sonra sorulara itiraz edileceği belirtilmiş olmasına rağmen, soru ve cevaplar yayımlanmadığından itiraz edebilmek mümkün olmamıştır. Ayrıca sınava giren adaylar tarafından görevde yükselme sınavında sorulan soruların oldukça zor olduğuna ilişkin sendikamıza bir çok şikayet ulaşmıştır.

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'na dayanarak adaylar tarafından yapılan bilgi edinme başvurularına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "02-04 Mart 2021 tarihinde yapılan Personel Genel Müdürlüğü unvan değişikliği sınavı e-sınav olarak uygulanmıştır. Taraflarca imzalanan protokol hükümleri gereği sınav soru ve cevapları yayımlanmayacaktır." şeklinde ret cevabı verilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ret cevabı üzerine Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu tarafından talep edilen sınav sorularına ilgili kişi sınava girmiş ise soruların verilmesi gerektiğine karar verilmiştir.

Bununla birlikte söz konusu Yönetmelik ve Kılavuz hükümleri doğrultusunda görevde yükselme sınavında başarılı sayılmak için her ne kadar 60 puan baraj puanı olarak belirtilmişse de soruların zorluğu göz önüne alındığında sınava katılan bir çok adayın baraj altında kalarak başarısız sayılması ve başarılı aday sayısının ilan edilen kadro sayısından az olması ihtimali söz konusu olacaktır.

Bu sebeplerle sınavın değerlendirilmesinde baraj uygulaması yerine sınava katılanların başarı ortalamasına göre çan eğrisi sisteminin uygulanması mağduriyetin engellenmesi için hakkaniyet gereği olacağını düşünmekteyiz.

Bu doğrultuda; 2-4 Mart 2021 tarihlerinde e-Sınav olarak gerçekleştirilen görevde yükselme sınavında adayların mağduriyet yaşamaması için sınavın çan eğrisi sistemine göre değerlendirilmesi, Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu kararları doğrultusunda sınav soru ve cevaplarının yayımlanması hususundaki talebimizi Milli Eğitim Bakanlığı’na ilettik.

12

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.