Üyemize Kazandırmaya, Ülkemize Nefes Aldırmaya Devam Edeceğiz

Üyemize Kazandırmaya, Ülkemize Nefes Aldırmaya Devam Edeceğiz

Ordu’da konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taşeron düzenlemesine ilişkin verdiği müjdeyi önemli bir gelişme olarak gördüklerini belirterek...

Ordu’da konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taşeron düzenlemesine ilişkin verdiği müjdeyi önemli bir gelişme olarak gördüklerini belirterek, bu maddeye 4.Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde yer verdiklerini ve kazanıma dönüşmesinden dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti. Yalçın, “Üyemize kazandırmaya, ülkemize nefes aldırmaya, mazluma ve mağdura umut olmaya devam edeceğiz” dedi.  

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, teşkilat programına katılmak ve temaslarda bulunmak üzere Ordu’ya geldi. Ordu’da il teşkilat programına katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öncesinde de idari ve mülki makamlara ziyaretlerde bulundu.ordusalon

Yoğun katılımın olduğu teşkilat programı, ‘Memur-Sen’ tanıtım gösterimiyle başladı. Anadolu Lisesi 11.Sınıf öğrencisi Nevriye Nur Kuvancı’nın ’15 Temmuz’ konulu şiiriyle devam eden program, Memur-Sen Ordu İl Temsilcisi İsmail Çelenk’in açış konuşmasıyla ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın hitaplarıyla devam etti. Yalçın konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taşeron düzenlemesine ilişkin müjdesini değerlendirdi, örgütlülüğün önemine vurgu yaptı ve toplu sözleşme sistematiğine eleştirilerde bulundu.

Örgütlü mücadelenin önemine dikkati çeken Yalçın, “Üyemize kazandırmaya, ülkemize nefes aldırmaya, mazluma ve mağdura umut olmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler kol kola girebilmenin en güzel örnekliğini gösteriyoruz. Coğrafyalarımızda yaşanan sıkıntıların birçoğu, örgütlenememenin, kol kola girememenin sonucu gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.yalcinsalon

Değerler Sendikacılığıyla Geçmişteki Algıları Yıktık

Memur-Sen öncesinde sendikacılığın ideolojik kalıplaşmalarla insanları etiketlediğini kaydeden Yalçın, “Bu tarz kalıplarla insanlar etiketlendi, ayrıştırıldı. Oysa bizler, ideolojik değil, idealist sendikacılık ve değerler sendikacılığıyla bu algıları yıktık, emeğin değerinin yükseltildiği yeniden tanımlanmış akademik bir sendikacılığa önderlik ettik” diye konuştu.

Duruşlarının kendi değerlerinin bir sonucu olduğunu belirten Yalçın, “İşimiz gereği olaylara dilimizle müdahale ediyoruz, eliyle müdahale etme yetkisi idari makamlardadır. Ancak kalbiyle buğz edenler, örgütsüz kitlelerdir ve fazla bir hükümleri bulunmuyor. Evde oturup duvarları dövmek, dişleri sıkmak yeterli değil, gelin örgütlü yapılarımızı kuvvetlendirelim. Memur-Sen, örgütlü gücüyle oluşturduğu bereketle kazanımlarını artırdı, artırmaya da devam edecek” şeklinde konuştu.

Taşeronların kadroya alınması son derece sevindiricidir

Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan taşeron düzenlemesine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Taşeron sorununda sevindirici mesajların verildiğini aktaran Yalçın, “Bugün bizim için önemli, Türkiye’de taşeronların kadroya alınması gibi bir güzelliği yaşıyoruz. Çalışma hayatı açısından büyük bir sorun haline dönüşen taşeron konusu Cumhurbaşkanımızın müjdesi ile olumlu bir noktaya evirilmiştir. Aynı zamanda kamu görevlileri sendikacılığı olarak 4/C’liler bizim sorumluluk alanımız içerisinde bulunan ve üçüncü dönem toplu sözleşmede karar altına aldığımız bir konuydu, Cumhurbaşkanımızın açıklamalarında da bu çalışanların 4/B kadrosuna alınacağını kamuoyuna duyurmuş oldu. Bu durum da son derece sevindiricidir” diye konuştu.yalcinordu2

Yalçın, Toplu Sözleşme Sistematiğini Eleştirdi, Memur-Sen’in Kazanımlarından Bahsetti

Toplu sözleşme masasında önemli kazanımların altına imza attıklarını belirten Yalçın, “Önceleri masada kazanım üretemeyenler şimdilerde çokça laf üretiyorlar. Oysa son toplu sözleşmede de gördük ki, Türkiye’nin hedef alındığı bir ortamda, ekonomik operasyonlara tabi tutulduğu bir ortamda 5 milyon 100 bin insan için çabamızla, mücadelemizle gelen zammı 4.5 puan yükselterek iyi bir sınav verdik ve 258 kazanımın altına imzamızı attık” değerlendirmesinde bulundu.

Toplu sözleşme sistematiğini de eleştiren Yalçın, “Enflasyon oranlarının tahmin edilemediği bir ortamda 2 yıllık bir sözleşme yapıyoruz. Bu ülkede enflasyon son 6-7 yıldır hiç tahminlerle örtüşmedi. Biz de masada enflasyon farkı istedik” ifadelerini kullandı.

Yalçın şöyle devam etti: “Toplu sözleşme sistematiğin tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. 258 kazanımı 21 günde aldık. Oysa işçiler 60 günlük bir süreç yaşıyorlar. Bizler ise 5 milyon 100 bin çalışan için 21 günde karar mekanizması geliştirmek zorundayız.”yalcinordu1

Mevcut Yasayı Tartışmaya Açacağız

5 Ocak’ta başlayacak olan ve 6-7 Ocak’ta devam edecek olan, ‘Evrensel ilkeler ışığında Türkiye’de kamu sendikacılığı’ başlığı altında Türkiye’de mevcut yasanın durumunu tartışmaya açacaklarını kaydeden Yalçın, masanın durumunun da bu kapsamda tartışmaya açılacağını belirtti.

“Kamunun yeniden yapılandırılmaya ihtiyacı var” diyen Yalçın, bunun liyakat esaslı olması gerektiğinin altını çizdi. Yalçın, kamu çalışanlarını mutsuz edecek hiçbir gelişmeye sessiz kalmayacaklarının da mesajını verdi.

Filistin ve Kudüs Halkının Yanındayız

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı yönündeki iddialarla ilgili de konuşan Yalçın, “Kudüs'e yönelik ABD tarafından izlenen politikalar ve adım adım İşgale yönelik sergilenen maksatlı hareketler asla kabul edilemez. Memur-Sen olarak buna direnmek bir anlamda varlık nedenimizdir. Mazlum Filistin halkının ve Kudüs'ün sonuna kadar yanındayız” dedi.

Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Küresel emperyalizmin ülkemize karşı bilinçli saldırıları, ABD'nin Türkiye'de siyasi ve ekonomik kriz çıkarmak  için yaptığı bilinçli hamleler, oltasına takılan içerdeki bazı yapıların ufuksuz duruşları, milletimizi yıldırmamalı, aksine sorumlu kılmalıdır.“celenk

Çelenk: Adımlarımızı Büyütmeye Devam

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Memur-Sen Ordu İl Temsilcisi İsmail Çelenk, Ordu’daki faaliyetler hakkında bilgi verdi. Memur-Sen’in örgütlü yapısından aldıkları güçle her zaman kazanımlara öncülük edeceklerini belirten Çelenk, “Kazanımlarımız, adımlarımız ve mücadelemiz daima sürecek. Davamızda kişilerden çok dava bilincinin önemi var. Sen ben demeden, biz diyeceğiz ve adımlarımızı büyüterek atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yalçın akşamki teşkilat programının öncesinde, gündüz saatlerinde Ordu Valisi Seddar Yavuz’u, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ı, merhum Erol Battal’ın oğlu Gülyalı Kaymakamı Talha Battal’ı, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun'u ziyaret etti. Yalçın, Giresun Üniversitesi’ndeki Eğitim-Bir-Sen büro açılışını da gerçekleştirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.