Vefa Destek Grubunda Haksız Başarı Belgesi Haberine Yalanlama!

Vefa Destek Grubunda Haksız Başarı Belgesi Haberine Yalanlama!

Bir sendikanın genel başkanı ilimize ait bir ilçede verilen başarı belgeleriyle ilgili ya eksik bilgiden ya kasten olsa gerek hakla ahlakla zerre alakası olmayan ifadelerde bulunmuş.

Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan haberlere göre; Ordu'nun Gölköy ilçesindeki eğitim kurumlarında görevli 20 okul müdürü, corona salgını nedeniyle kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu'na gönüllü olarak katılmış, 65 yaş ve üstü vatandaşların ihtiyaçlarını kapılarına götüren müdürlerden sadece bir tanesine başarı belgesi verildiği, belge verilen müdürün, hükümete yakın bir sendikaya üye olduğu iddia edilmişti.

Eğitim-Bir-Sen Ordu 1 No'lu Şube Başkanı İsmail Çelenk konu hakkında bir açıklama yaptı. İşte o açıklama:

Bir Fasık Haber Getirmiş, Sendika Başkanı Da Buna Uymuş

Bir sendikanın genel başkanı ilimize ait bir ilçede verilen başarı belgeleriyle ilgili ya eksik bilgiden ya kasten olsa gerek hakla ahlakla zerre alakası olmayan ifadelerde bulunmuş.

Ortada hakka ve hukuka aykırı hiçbir durum yok iken kendince hak, hukuk adalet çağrısı yapmış, güya bu konularda hassasiyet vurgusu yapmış hızını alamamış bir de içinde bulunduğumuz aziz mübarek günlere atıf bulunmuş.

Madem öyle biz de meselenin tamamını yazalım da kim günahkârsa tövbe istiğfarı o etsin.

Sayın genel başkan da biliyor olmalı ki “Ey inananlar, bir fasık size bir haber getirdiği zaman doğru yahut yanlış veya yalan olup olmadığını araştırıp iyice anlayın, yoksa bir topluluğa, bilgisizlikle bir kötülükte bulunur da yaptığınıza pişman olursunuz” diye bir ayeti kerime var. Mesele tam da bu ayetin fiili tefsiri niteliğindedir.

Birisi genel başkana kasden veya ihmalen yanlış, gerçeğe aykırı bir bilgi vermiş; o da ya bilerek ya da bilmeyerek buna alet olmuş.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gölköy ilçemizde de Vefa Destek Grupları var. İlçemizde bu destek hizmetinin tüm planlamasını organizasyonunu yapan ve sahada hizmet veren arkadaşlarımız var ve bunlar farklı sendikalara mensuplar. İlçemizin kaymakamı yetkisini kullanarak bu arkadaşlardan 4 kamu görevlisine başarı belgesi vermiş. Mülki amir kendi yetkisini kullanarak sadece eğitimcilere değil kamu görevlilerine yönelik bir takdirde bulunmuştur. Üstelik bunlardan birisi sizin konfederasyonunuza üye kaymakamlık yazı işleri müdürüdür.

Bunun içinden bir tanesini seçip hedef göstermek, bunu da sendikal göreviyle ilintilemek hem aymazlık hem de gayri ahlakidir. Bu olayda güya hedef gösterdiğiniz ilçe müdürlüğünün ne teklifi ne de zerre kadar dahli yoktur. Meseleyi oraya bağlamanız içinizdeki yaranın cerahatidir. Sayın başkan ilçede başarı belgesi alan bir değil dört kişidir, biri sizin üyenizdir. Bu kaymakamın takdiridir, ilçe milli eğitimin ödül verme yetkisi olmadığını biliyor da meseleye dahil ediyorsanız iftira atıyorsunuz yok bunu bilmiyor da sendikacılık yapıyorsanız sizi seçenler hata ediyor.

Gerçekle yakından uzaktan ilgisi olmayan, uydurma haber ve ihbarları ciddiye alıp bunlar üzerinden atıp tutuyorsunuz; bu huyunuzdan eğitimciler olarak bezdik; hiç olmazsa şu aziz mübarek günlerde gaza gelip de bu yalanlara, iftiralara itibar etmeyin, bunları ciddiye alıp da kendinizi küçük düşürmeyin; kul hakkına da girmeyin, öte tarafta vebali ağırdır. Eğer art niyetiniz yoksa kargalara uymak yerine olayların aslını araştırın. İtibar suikastı düzenleyerek sendikacılık yaptığınızı sanmayın.

İsmail Çelenk

Eğitim-Bir-Sen Ordu Şube Başkanı

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.