Verilen sözler tutulmalı, müjdeler hayat bulmalı

Verilen sözler tutulmalı, müjdeler hayat bulmalı

Kolukısa, “3600 ek gösterge ile ilgili verilen sözün gereği daha fazla zaman geçirilmeden yerine getirilmeli, müjde bir an evvel verilmelidir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, sendikacılığın bir kapısını üyelerinin refahına, diğer kapısını tüm insanlığın felahına açan bir teşkilat olduklarını belirterek, bu tarzlarıyla yetkili sendika olmanın da ötesine geçerek toplum adına etkili, kurumsal bilinç bakımından en diri, eğitim çalışanlarının haklarının koruyucusu, insanımızın zor zamanlardaki limanı hâline geldiklerini söyledi.

Kolukısa, “3600 ek gösterge ile ilgili verilen sözün gereği daha fazla zaman geçirilmeden yerine getirilmeli, müjde bir an evvel verilmelidir” dedi.

Şükrü Kolukısa, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 No’lu Şube olağan genel kuruluna katılarak, eğitime ve sendikal gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şube olağan genel kurul sürecini tamamladıklarını ifade eden Kolukısa, demokratik olgunluk içerisinde geçen seçimlerin ülkemize, milletimize, eğitim camiamıza ve sendikamıza hayırlı olmasını diledi.

Soylu eylemlere imza attık

Türkiye’nin Suriye olmaması, ümmetin son kalesinin düşmemesi için sivil inisiyatifin önemine dikkat çeken Kolukısa, “İradesi örgütlü olmayan bedel öder. Bunun bilincinde ve idrakinde olan bizler, ortak akıl mitingleriyle demokrasiye sahip çıktık. Referandumdaki özverimizle özgürleşmeye ivme kazandırdık. Darbe savarlığımızla kendi ülkesini işgal etmeye alışmış bahtsız zihniyete ‘dur’ diyerek sivil inisiyatifi tek toplumsal meşruiyet kabul ettik. Kamusal alan yalanıyla palazlanan ahlaksız ve hukuksuz uygulamaya, başörtüsü yasağına karşı topladığımız 12 milyon 300 bin imzayla tarihin en acılı ayıbını yerle yeksan ettik. Gezi olaylarının birçok şeye teşne olduğu ortamda kavi duruşumuzla istikbale tünel açtık. 15 Temmuz kanlı işgal girişimine karşı durmak için alanlara ilk çıkan teşkilat olduk. İyiliğin iş gören elleri olarak, dünya mazlumlarına yardım elini uzatan sendika olduk. ‘Özgür millet, bağımsız devlet’ idealiyle yol aldık, çağın en soylu eylemlerine imza attık” şeklinde konuştu.

İlkeli davranışın, haklı mücadelenin, akıl dolu müzakerenin sendikasıyız

İlkeli davranışların, haklı mücadelelerin, akıl dolu müzakerelerin sendikası olma sıfatıyla hizmet üretimini devam ettirmenin kendilerini yetkiye taşıyan ve yetkilerini kalıcı kılan en büyük mihenk olduğunu vurgulayan Şükrü Kolukısa, “Gerçeklerin üstüne gerilen perdelerde oynatılan gölge oyunlarını ayıklayarak yol alıyor, problem çözüyor, mağduriyet gideriyor, kazanımlarımıza sahip çıkıyor, yeni kazanımlar için ter akıtıyor; örgütlenmemizi büyüterek, kardeşliğimizi güçlendirerek, heyecanımızı tazeleyerek, sesimizi çoğaltarak ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

Şekerci: Üyelerimizin güvenini boşa çıkarmayacağız

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 No’lu Şube Başkanlığı’na yeniden seçilen İdris Şekerci ise yaptığı konuşmada, delegelere teşekkür ederek, “Bize olan güveni boşa çıkarmayacağız, canla başla çalışacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

İstanbul 1 ve 5 No’lu şubelere ziyaret

Şükrü Kolukısa, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 ve 5 No’lu şubeleri de ziyaret ederek, yeni yönetim kurulu üyeleriyle bir görüşme yaptı. Kolukısa, yapılan olağan genel kurulda 1 No’lu Şube Başkanlığı’na seçilen Mükremin Köse’ye, 5 No’lu Şube Başkanlığı’na seçilen Yusuf Sabaz’a ve yönetim kuruluna yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.