Yalçın: Ninnimiz Karabağ, Türkümüz Karabağ, Umudumuz Karabağ

Yalçın: Ninnimiz Karabağ, Türkümüz Karabağ, Umudumuz Karabağ

Memur-Sen Konfederasyonu’nun da aralarında bulunduğu Türkiye Avrupa Birliği Karma İstişare Kurulu üyesi sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri Bakü’ye gitti.

Memur-Sen Konfederasyonu’nun da aralarında bulunduğu Türkiye Avrupa Birliği Karma İstişare Kurulu üyesi sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri Bakü’ye gitti.

azarbaycanziyaret1

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, TİSK İcra Kurulu Üyesi Metin Demir ve TOBB üyeleri, Azerbaycan’a gitti.

azarbaycanziyaret5

Heyet, Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın “Azerbaycan Özel Gündemi” ile yapacağı olağanüstü toplantı için ve Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarına ve işgal girişimlerine yönelik mücadelesini sürdüren Bakü'ye destek ziyaretinde bulunmak için muhataplarıyla bir araya geldi.

Türk TSO Toplantısı'na Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkiye'den de katılım sağlandı. Türk Konseyi Genel Sekreteri Büyükelçi Baghdad Amreyev'in de bulunduğu toplantıya, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Cabbarov ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Ramiz Hasanov'un da iştirak etti.

Yalçın, AHİK’i Ziyaret Etti
Genel Başkan Ali Yalçın, Azerbeycan Hemkarlar İttifakı Konfederasyonu (AHİK) ve Bakü Türk Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Yalçın, AHİK’e ziyaretinde konuşma yaptı. Yalçın, “Türkiye’nin emekçileri olarak Azerbaycan’ın yanındayız. Azerbaycan’da sıcak gündemin bizlerin de gündemi olduğunu bilmenizi istiyoruz. Ninnimiz Karabağ, türkümüz Karabağ, umudumuz Karabağ, sevincimiz de Karabağ olacak inşallah. Ermenistan’ın katlettiği kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Azerbaycan’a zaferleri için dua ediyorum” diye konuştu.azarbaycanziyaret6

Memur-Sen olarak Türkiye’nin 81 ilinde Azerbaycan’a destek açıklamaları yaptıklarını ve Ermenistan’ı protesto ettiklerini ifade eden Yalçın, “Binamızda mücadele başladıktan bu tarihe kadar Azerbaycan bayrağı asılı duruyor. Bizler tüm Türkiye olarak sizlerin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Azerbeycan Hemkarlar İttifakı Konfederasyonu Genel Başkanı Settar Makbeliyev ise yaptığı konuşmada ziyaretleri için Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a ve heyete teşekkürlerini iletti.

Memur-Sen’in her daim desteğini hissettiklerini aktaran Makbeliyev, “Genel Başkan Ali Yalçın şahsında tüm Memur-Sen ailesine selamlarımı iletiyorum. Güzel destekleriniz için minnettarım. Pek yakında inşallah güzel haberleri Türkiye’ye iletmek için sabırsızlanıyoruz” diye konuştu.azarbaycanziyaret4

Daha sonra Bakü Türk Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Yalçın burada okul müdürü Nurullah Fevzi Yazıcı ve Milli Eğitim Bakanlığı – Bakü Eğitim Müşaviri Nihat Büyükbaş ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Yalçın, TRT Avaz Canlı Yayınına Katıldı

Genel Başkan Ali Yalçın, Azerbaycan’da TRT Avaz canlı yayınına konuk oldu.

Konuşmasına İzmir’de meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başlayan Yalçın, yaralılara da acil şifalar diledi.azarbaycanziyaret3

Karabağ’da Azerbaycan Bayrağı Dalganacak
Yalçın, “Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları olarak buraya moral desteği için geldik. Azerbaycan’ın bu haklı mücadelesinde tüm Türkiye olarak kardeşlerimizin yanındayız. Burada çeşitli ziyaretler de gerçekleştirdik. Bu haklı mücadelede Azerbaycan’a sonsuz desteklerimizi de iletmek istedik. Emek dünyası olarak buradan askerler için bir yardım TIR’ının da yola çıkarıldığını belirtmek istiyorum” diye konuştu.

İşgalin son bulacağına inandıklarını aktaran Yalçın, “Tüm dünyadaki kirli düzene rağmen Azerbaycan’ın haklı mücadelesinin başarıya ulaşacağına inanıyorum. Azerbaycan nihayetinde bayrağını Karabağ’a dikecektir. Bakü’den aldığımız selamları tüm milletimize iletmek istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.