Yalçın: Toplu Sözleşmeyle Emeğin Değerini Artırdık

Yalçın: Toplu Sözleşmeyle Emeğin Değerini Artırdık

Memur-Sen 35. İl Temsilcileri Toplantısı, 6. Dönem Toplu Sözleşme’nin imzalanmasının ardından Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Memur-Sen 35. İl Temsilcileri Toplantısı, 6. Dönem Toplu Sözleşme’nin imzalanmasının ardından Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları ve online olarak il temsilcilerinin katıldığı toplantıda 6. Dönem Toplu Sözleşme’nin son yılların en kapsayıcı toplu sözleşmesi olduğuna vurgu yapıldı.

35.iltem1

Yalçın, mali haklar yönüyle maaş ve ücretlere ilişkin oransal artış bakımından toplu sözleşme tarihinin; hem en yüksek toplam oranını, hem en yüksek yıllık oranını hem de en yüksek dönemlik oranlarını içeren toplu sözleşmeyi imzaladıklarına dikkat çekerek, “Kapsam, oran, tutar, hak, fırsat, imkan ve değişim yönleriyle kamu görevlileri ve emeklileri için toplu sözleşme tarihinin en yüksek, en fazla ve en reformist kazanımlarını elde ettiğimiz 6. Dönem Toplu Sözleşme; Türkiye’de sendikal mücadele, örgütlü güç, emek kesimi ve kamu emekçileri adına tam anlamıyla milattır. Bu milat; konfederasyonumuzdan, sendikalarımıza, il teşkilatlarımızdan üyelere 1 milyonluk büyük Memur-Sen ailesinin, mücadelesinin, emeğinin, alın terinin eseridir. Huzurumuzu, mutluluğumuzu, onurumuzu ve emeğe hizmet etme gururumuzu artıran bu sonuç; emanetin hakkını verme hassasiyetinin ve geleceğe erdemli bir iz bırakma gayretinin sonucudur” dedi.

35.iltem2

Kamu İşvereni ile mutabakata varılan 6. Dönem Toplu Sözleşme’deki kazanımları il temsilcilerine detaylarıyla birlikte aktaran Genel Başkan Ali Yalçın, 6. Dönem Toplu Sözleşme ile emeğin değerini artırdıklarını ifade ederek, “Memur-Sen’in genel teklifleri hem de hizmet kollarındaki sendikaların teklifleri ile birlikte pek çok kazanıma imza attık. 2022 yılı için %5+7 2023 için %8+6 oranındaki zam artışının yanı sıra ilavelerle birlikte kamu görevlilerinin maaşlarında önemli oranda artış sağlandı. Bunun yanı sıra toplu sözleşme ikramiyesini 400 TL’ye yükselttik. 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler konusunda büyük aşama kaydettik. Mevcut çalışmaları bakanlıkla birlikte 2022 yılı içerisinde tamamlayıp meclise göndereceğiz” ifadelerine yer verdi.

35.iltem3

Yapılan bilgilendirmenin ardından elde edilen kazanımların kamu görevlileri açısından oldukça önemli olduğunu ifade eden il temsilcileri, yoğun bir çaba sonucunda imzalanan 6. Dönem Toplu Sözleşme için Memur-Sen Yönetim Kurulu’na teşekkürlerini iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.