Yeni Hükümet Programında Memurları İlgilendiren Konular

Yeni Hükümet Programında Memurları İlgilendiren Konular

64. Hükümet Programında Kamu Çalışanlarını İlgilendiren Hususlar neler? Yeni dönemde memurlara neler geliyor? Memurların hangi durumlarında değişiklikler yapılacak?

64. Hükümet Programında Kamu Çalışanlarını İlgilendiren Hususlar neler? Yeni dönemde memurlara neler geliyor? Memurların hangi durumlarında değişiklikler yapılacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamu çalışanları tarafından merakla beklenen 64. Hükümet programını açıkladı. Programda son günlerde çokça bahsi geçen taşeron işçilere kadro verilmesi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda köklü değişiklik yapılmasından bahsedilmediği görüldü.

İşte 64. Hükümet programında kamu çalışanlarını ilgilendiren somut hususlar:

Doğum izni

“Program kapsamında çalışanların doğuma bağlı izin ve haklarını güçlendirmek üzere Devlet Memurları Kanunu ve İş Kanunu’nda gerekli değişiklikleri yapacağız.”

“Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirilmesini sağlayacağız.”

“İşçi ve memur tüm çalışan kadınlarımıza doğuma bağlı olarak ilk çocukta 2ay ikinci çocukta 4ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6ay yarızamanlı, tam ücretli çalışma hakkı ve çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı tanıyacağız.”

Polisler

“Polislerimizin 2200 olan ek göstergelerini 3000’e çıkaracağız. Polislerimizin emniyet hizmet tazminatını yüzde 25 artıracağız. Böylece maaşlarında 240 lira ile 580 lira arasında artış sağlayacağız.”

Öğretmenler

"Milli Eğitim alanında uygulayacağımız politikaların odağında yer alan Öğretmen Strateji Belgesi’ni hazırlayıp yürürlüğe koyacağız. Öğretmenlerimizin bilgi ve becerilerini güncellemelerini sağlayacak ‘Öğretmen Akademisi’ sistemini başlatacağız.

Eğitim fakültelerini, milli eğitim sistemindeki yeni yapılanmaya göre bölüm, anabilim dalı ve öğretmenlik genel ve alan yeterlilikleri ile ilişkilendirilmiş bir şekilde yeniden yapılandıracağız. Eğitim fakültelerinin müfredatını yenileyeceğiz.

Eğitim fakültesi öğrenci veya mezunları için eğitim fakültesi dışındaki fakültelerde çift ana dal veya yan dal yapma imkânı sağlayacağız. Eğitim fakülteleri ile diğer öğretmen adayı yetiştirilen yükseköğretim kurumlarının ve formasyon programlarının öğrenci kontenjanlarını, öğretmen ihtiyaç analiz ve projeksiyonlarını dikkate alarak belirleyeceğiz.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda bütün alanlardaki öğretmen adayları için alan sınavı yapacağız.

Şubat 2016’da 30 bin öğretmenin atamasını yapacağız."

Emekliler

“Düşük düzeyde maaş alan emeklilerimizin gelir seviyesini alacağımız tedbirlerle yükselteceğiz. Bu çerçevede; Temmuz ayında emekli maaşlarına rutin olarak yaptığımız artıştan sonra maaşı 1.000 liranın altın- da kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize seyyanen 100 lira zam yaptık. Maaşı 1.000 lira ile 1.100 lira arasında olan emeklilerin maaşını da 1.100 liraya tamamladık. Bu artıştan emeklilerimizin yaklaşık yüzde 55’inin istifade etmesini sağladık. Tüm işçi ve bağkur emeklilerimize de önümüzdeki dönemde yıllık ilave 1.200 TL vereceğiz.

Yüzde 15’ten yüzde 10’a indirdiğimiz Bağkur Sigortalısı olan esnafımızın emekli aylıklarından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi Kesintisini önümüzdeki dönemde tamamen kaldıracağız."

Uzman erbaşlar

"Uzman erbaşların 2200 olan ek göstergelerini 3000’e çıkaracağız. Er ve Erbaşlarımızın harçlığını 30 liradan 100 liraya yükselteceğiz. Askeri öğrencilerin harçlığı da 400 TL olacaktır. Astsubay emeklilerinin 2003 öncesi ve sonrası oluşan farkın kapatılmasına yönelik intibakları sağlanacaktır."

Belediye teknik personeli

"Yerel yönetimlerin asgari hizmet standartlarını belirleyeceğiz. Ayrıca yerel yönetim hizmetlerinin etkinliğini ve sürekliliğini sağlamak üzere personelinin özellikle teknik kadronun her seçim döneminde değişme- sini engelleyecek mevzuat çalışması yapacağız."

Asgari ücret

"Önümüzdeki yıl için asgari ücretin 1.300 TL’ye yükseltilmesi yönünde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na teklifte bulunacağız. Yapılan işin tehlike sınıfına göre, asgari ücrette farklılaştırma sağlayacağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.