Yeni kabine ne zaman açıklanacak?

Yeni kabine ne zaman açıklanacak?

Büyük oranda şekillenen yeni kabinede Cumhurbaşkanı ile Başbakan'ın bazı bakanlıklar için farklı isimler düşündüğü, pazartesi günü yapılması beklenen görüşmeyle kabinenin kesinleşeceği öğrenildi

Yeni kabine ne zaman açıklanacak? Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun pazartesi kamuoyuna açıklanması beklenen 64. Hükümet'in 26 kişilik Bakanlar Kurulu listesinin yüzde 90'lık kısmının belli olduğu, kalan yüzde 10'luk kısım için farklı isimler düşünen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Davutoğlu'nun Ankara'da görüşüp uzlaşma sağlayacağı ifade edildi.

İşte konu hakkında Milliyet'in haberi;

Meclis'teki yemin töreninin ardından hükümeti kurma görevini almak için salı günü Erdoğan ile görüşen Davutoğlu'nun çantasında "taslak" Bakanlar Kurulu listesi olduğu ifade ediliyor. Başbakan ile birlikte 26 olan kabinedeki koltuk sayısına bir başbakan yardımcılığı da eklenecek. 27 koltuk için Beştepe'de değerlendirme yapılacak.

Alınan bilgilere göre, Erdoğan ile kendisi hariç 26 kişilik isimleri tek tek değerlendiren Davutoğlu, 3-4 isim dışında tam uzlaşma sağladı. 3-4 isimden ise bazılarında Erdoğan'ın bazılarında da Davutoğlu'nun, "rezervi olduğu" ve yeniden değerlendirme yapmak istedikleri kaydedildi. Pazartesi yapılacak son görüşmede de hem Erdoğan hem de Davutoğlu'nun isimler üzerinde yeniden değerlendirme yaparak "uzlaşma" sağlamasına kesin gözüyle bakılıyor. Kamuoyunda çok tartışılan isimlerden Binali Yıldırım ve Berat Albayrak isimlerine Davutoğlu'nun da karşı çıkmadığı ifade ediliyor.

İstişare her zaman var

Kaynaklar, Erdoğan ve Davutoğlu arasında bir "kriz" olmadığına da vurgu yaparken, bazı konulardaki "doğal anlayış farkları" nedeniyle farklı öncelik ve değerlendirmeler yapıldığına dikkat çekiyor. Ancak her iki ismin de, "uzlaşma" sağlayacağına özellikle vurgu yapılırken, Cumhurbaşkanı'nın görüşlerinin her dönem önemli olduğu da belirtiliyor.

Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül'e kabine listelerinin sunulduğu zaman yine "istişareler" yapıldığı ve bazı isimlerin bu toplantılarda değiştiğine dikkat çekiliyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan ilişkilerinde bu durumun "normal" olduğu yorumları da Ak Parti cephesinde güçlü bir şekilde yapılıyor.

3 gün program mesaisi

Davutoğlu, pazartesiye kadar kabineye ilişkin bazı parti kurmaylarıyla görüşmeler yapacak. Partisinin MYK'sının ardından önceki gün gece yarısına kadar partide kalan Davutoğlu, hem kabine konusundaki görüşleri aldı hem de programa ilişkin beklentileri değerlendirdi. Ancak Davutoğlu'nun kabine mesaisinden çok hükümet programı mesaisine yoğunlaştığı ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.