Yeni KHK'da 657 Sayılı Kanunda Yapılan Değişiklikler

Yeni KHK'da 657 Sayılı Kanunda Yapılan Değişiklikler

Bugün yayımlanan 694 sayılı KHK, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda da bazı değişiklikler yaptı.

Değişiklikler arasında, OHAL döneminde istifa konusu ile MİT personeline ilişkin düzenlemelerdeki yetki konusu yer alıyor.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılan değişiklikler 

**OHAL döneminde memurların istifası konusundaki tereddüt giderildi.

Olağanüstü hal, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerdeki Devlet memurları, çekilme istekleri kabul edilmedikçe veya yerine atanacaklar gelip işe başlamadıkça görevlerini bırakamayacaklar. (Buna aykırı hareket edenler, bir daha memuriyete alınmaz.)

**657 sayılı Kanunda MİT personeli ile ilgili bazı işlemler konusunda daha önce Başbakana verilmiş olan yetkiler, bundan sonra Cumhurbaşkanında olacak.

MİT Müsteşarlığı emrinde çalışan MİT mensuplarının atama, derece yükselmesi ve kademe ilerlemesi ve disiplin hükümleri ile ilgili yetkilerin kullanılmasının düzenlenmesi yetkisi Cumhurbaşkanında olacak. Bu yetki daha önce Başbakana aitti.

Kadroları Milli İstihbarat Hizmetleri Sınıfına dahil olanlar hakkında uygulanacak ek göstergeler Cumhurbaşkanı tarafından tespit edilecek. Daha önce Başbakan belirliyordu.

Bilgilerini artırmak üzere dış memleketlere gönderilecek MİT mensuplarına ilişkin esaslar Cumhurbaşkanı tarafından onaylanacak talimata göre yapılacak. Daha önce Başbakan belirliyordu

Milli İstihbarat Teşkilatı fiili kadrosuna dahil bulunanlara ödenecek iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve mali sorumluluk zammının miktarları ile özel hizmet tazminatı oranları, ödeme usul ve esasları Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek. Daha önce Başbakan belirliyordu.

Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarına ödenecek fazla çalışma ücretleri ve konuya ilişkin diğer hususlar Cumhurbaşkanı tarafından onaylanacak bir talimatla belirlenecek. Daha önce Başbakan belirliyordu.

Milli İstihbarat Teşkilatında, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek uzmanlığı gerektiren alanlarda, Cumhurbaşkanı onayı ile kadro karşılık gösterilmek kaydıyla sözleşmeli personel çalıştırılabilir. Daha önce bu yetkiler Başbakana aitti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum