Yeni kimlik kartı başvurularında ilçe nüfus müdürlüklerinde oluşan yoğunlukları azaltabilmek amacıyla mesai saatleri başta olmak üzere bir takım düzenlemeler yapıldı.
Konuya ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı açıklaması şöyle:
"Yeni kimlik kartlarına başvurular, ülke genelinde, 02.01.2017 itibariyle başlamış olup; bugüne kadar 2 milyon başvuru alınmış, bu başvurular doğrultusunda 750 bin kimlik kartı basılmıştır.
Ancak son dönemde, Alo 199 hattından randevu alınmadan, ilçe nüfus müdürlüklerine gidilerek başvuruda bulunulması, yoğunluklara ve uzun bekleme sürelerine neden olmaktadır.
Mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliği ve değiştirilmesine ilişkin herhangi bir süre sınırlaması bulunmamaktadır.
Vatandaşlarımızın elinde var olan nüfus cüzdanları, yeni kimlik kartları ile değiştirilinceye kadar geçerlidir.
Doğum, kayıp, mevcut kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat sebebiyle kullanılmayacak durumda olması gibi, değiştirilmesi zorunlu haller nedeniyle yapılan kimlik başvurularında, "Geçici Kimlik Belgesi" düzenlenmektedir.
YGS'ye girecek öğrenciler başta olmak üzere, tüm vatandaşlarımız, gerek mevcut nüfus cüzdanlarıyla gerekse yeni kimliklerini alıncaya kadar kendilerine verilen geçici kimlik belgeleriyle; sınava giriş, pasaport başvurusu gibi tüm resmi iş ve işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.
Bakanlığımız tarafından kimlik kartı başvurularındaki yoğunluğun azaltılması ve nüfus cüzdanını değiştirmek zorunda olanların, yeni kimlik kartı başvurularının hızlı bir şekilde karşılanması amacıyla, ilçe nüfus müdürlüklerimizin mesai saatleri yeniden düzenlenmiş olup; yoğunluklar azalıncaya kadar mesai saatleri hafta içi saat 19.00'a kadar uzatılmış, başvuruların cumartesi ve pazar günleri de saat 09.00-17.00 saatleri arasında alınmaya devam edilmesi kararlaştırılmıştır.
Ayrıca, yoğunlukların karşılanması ve vatandaşlarımıza yeni kimlik kartlarının daha hızlı temini için Alo 199 hatlı randevu sistemimiz de bu düzenlemelerle uyumlu hale getirilmektedir."
ASELSAN’ın geliştirdiği lazer güdüm kitleri (LGK), Hava Kuvvetleri’ne teslim edildi.
ASELSAN’ın daha önce TÜBİTAK-SAGE ile birlikte geliştirdiği hassas güdüm kiti HGK bombayı hedefe GPS ile yönlendiriyordu.
LGK ise 250 kiloluk Mk-82 ve 1 tonluk Mk 84 tipi klasik bombaların hedefini lazer ışınıyla işaretliyor ve hedefin nokta atışıyla vurulmasını sağlıyor.
Lazerle işaretleme, gökyüzünden ya da yerden yapılabiliyor.
Akıllı bombalar düşman sahasına girmeden ateşleniyor ve lazer ya da GPS aracılığıyla güdümlenerek hedefine ulaşıyor.
Hedeften yansıyan lazer enerjisine güdümlenerek yüksek vurma hassasiyeti kazanan lazer güdümlü bombalar sayesinde hedefin vurulması için harcanan bomba sayısı ve uçağın sorti sayısı azalıyor.
BİR ÇOK ÜLKE YAKIN TAKİPTE Ürün uçakta taşınmasında ve atılışında, standart bomba taşıyıcıları üzerlerinde hiçbir değişiklik yapılmadan kullanılabiliyor. Uçakla bomba arasında herhangi bir elektriksel bağlantıya ihtiyaç gerek kalmıyor. Bu özelliği ile LGB'nin uçaklarla uyumluluğu çok kolaylıkla sağlanabiliyor.
LGK’nın herhangi bir değişiklik yapılmadan F 16’dan F-4’e, Mirage’dan Harrier’e kadar her model savaş uçağı tarafından ateşlenebilmesi mümkün.
ürkiye, Suriye sınır hattında ve karakollarda İnsansız Balonlu gözetleme sistemleri kullanmaya hazırlanıyor. Savunma Sanayi Araştırmacısı Turan Oguz tarafından paylaşılan bilgilerde ASELSAN 'Su Damlası' ve 'Küresel' olmak üzere iki çeşit üretecek. Büyüklüklerine göre ikiden fazla model olması bekleniyor.
'Su Damlası' olarak adlandırılan balonlar azami 1000 m irtifaya çıkabilmesi planlanıyor. 16 metre uzunluğundaki balon 180 m3 hacme sahip olacak. 35 m3 hacimli 'Küresel' balonlar ise azami 500m irtifaya çıkabilecek. Her iki balon da sert hava şartlarına ve hafif silahlara karşı dayanıklı.
GÖZÜNDEN HİÇ BİR ŞEY KAÇMAYACAK
CATS SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ
"ŞAHİNGÖZÜ" KUŞ UÇURTMAYACAK!
Şahingözü, tespit, tanıma ve tefhis özelliklerini kullanılarak tehditleri detaylı olarak belirleyecek.
2. nesil bir Termal Görüntüleme Sistemi ve yüksek hassasiyetli Gündüz Görüş Kamerasından oluşan ŞAHİNGÖZÜ, hedef koordinatlarının yüksek hassasiyet ile tespit edilmesini sağlamakta ve böylece çeşitli iletişim araçları ile tespit edilen bu koordinat bilgisinin diğer destek unsurlarına iletilmesinde öncü rol oynamakta.
"ACAR"
Türkiye’de geliştirilen ilk beton delici mühimmat olma özelliğini taşıyor. Teröristlerin korkulu rüyası olan bomba Türkiye'nin en büyük çukur imlalı harp başlığına sahip.
Yer altı ve yer üstü hedefler için kullanılabilen bomba, barajlar, köprüler, binalar veya endüstriyel tesisler gibi kritik noktaların imhası konusunda etkili.
ÖZELLİKLERİ
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 'Türkiye'de üretilen ilk beton delici mühimmat olan, Nüfuz Edici Bomba (NEB), terörle mücadelede etkin olarak kullanılıyor.
2009 yılından bu yana çalışmaları sır gibi saklanan yüzde 100 yerli füze savunma sistemi projesi olan "Bora"nın tamamlanmak üzere olduğu ortaya çıktı. Tasarım ve üretimi Roketsan tarafından gerçekleştirilen projenin, Savunma Sanayi Müsteşarlığı internet sitesinde yayınlanana kadar kimse adını dahi bilmiyordu.