Yeni MEB Yönetici Atama Yönetmelik Taslağı

Yeni MEB Yönetici Atama Yönetmelik Taslağı

MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği değişecek mi? "Yeni MEB Yönetici Atama Yönetmelik Taslağı" haberleri yine konuşulmaya başladı.

MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği değişecek mi? "Yeni MEB Yönetici Atama Yönetmelik Taslağı" haberleri yine konuşulmaya başladı. 

Bazı internet sitelerinde "Milli Eğitim Bakanlığı" kaynaklı olarak gösterilen haberlere göre; MEB yönetici görevlendirme yönetmeliğinde değişikliğe gidecek. 

Biz de TurkiyeEgitim.Com olarak, konu hakkında kısa bir araştırma yaptık. Kendi haber kaynaklarımızdan, sendika yetkililerinden bazı bilgiler toplamaya çalıştık. Bu bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

MEB, Yönetmelikte Değişiklik Düşünmüyor

MEB, yakın zamanda yönetici görevlendirme yönetmeliğinde kapsamlı bir değişiklik yapmayı düşünmüyor. Çünkü, en son düzenlenen yönetici görevlendirme yönetmeliği; çok sıkınıtlı ve kapsamlı yapılan çalışmalar sonucunda hazırlanmış, bir kaç husus dışında hemen herkes tarafından kabul görmüş gözüküyor. 

O sıkıntılı bir kaç konu ise;

1. Müdür ve Müdür Yardımcılığında görevlendirilenlerin; her 4 yılda bir tekrar sınav veya mülakata tabi tutulmaları. Bu konuda süre 8 yıla çıkartılabilir. 

2. Müdürlükte yapılan "Sözlü Sınav" konusu. Bu konuda yeni bir çalışma beklenmiyor. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlerine Sınav Durumu

MEB görevde yükselme yönetmeliğinde bazı düzenlemelerin yapılacağı geçtiğimiz günlerde MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu tarafından dile getirilmişti.

Bu düzenlemede ilçe müdürlerine bir sınav getirilmesi söz konusu değil. MEB, okul müdürü görevlendirirken bile sınav şartı aramazken, ilçe müdürü görevlendirmede sınav yapılacağını düşünmek biraz "Saflık" olacaktır.

İlçe Milli Eğitim Müdürü görevlendirmede, okul müdürlüğü ve şube müdürlüğü yapmış olma şartı da söz konusu değil. 

Şube Müdürlüğü Atamaları İptali Konusu

1709 MEB şube müdürlüğü atamaları tam bir sorun. Ancak, bu konuda MEB'in baştan beri tutumu belli. Son ana kadar direnecek. Şu anda Danıştay tarafından verilecek son karar bekleniyor. Bunu da geçtiğimiz günlerde Sayın Aydoğdu ifade etmişti. 

MEB, yargı kararlarına rağmen şube müdürü atamalarını iptal etmemişti. Dolayısıyla şu an için MEB şube müdürlüğünde yeni bir durum söz konusu değil. 

MEB'de Kimse Büyük Değişiklikler Beklemesin

Sonuç olarak, şu an için MEB'de kimse büyük değişiklikler beklemesin. Bakan aynı, Bakan Yardımcısı aynı, Müsteşar aynı...

Önümüzdeki Şubat Ayında, sadece mevcut yapıda görevlendirme ile çalışan bir kaç genel müdür ve alt düzeyde bazı küçük değişiklikler söz konusu. 

www.turkiyeegitim.com / özel haber

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum