Yeni Yargı Paketi Yolda: Suç İşleyen Cezasını Çekecek!

Yeni Yargı Paketi Yolda: Suç İşleyen Cezasını Çekecek!

ADALET Bakanı, yeni paketin 60 maddeden fazla düzenleme içereceğini belirterek, "Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldıracak düzenlemelerin yapılması noktasında kamuoyunda büyük bir beklenti var. Bu beklentiyi karşılamamız lazım. Yani suç işleyenin y

Akşam'ın haberine göre; Bakan Tunç, özellikle 2 yılın altındaki cezalarda kişilerin hiç hapis yatmaması konusundaki infaz hükmünde değişiklik yapılacağın açıkladı. 2 yılın altnda ceza alan hükümlünün koşullu salıverme süresiyle beraber denetimli serbestlikle hiç cezaevine girmeden tahliye olduğunu aktaran Tunç, "Denetimli serbestlik süresini otomatik 1 yıl seklinde değil de bir oran getirerek, beşte 1 olabilir. 1ay cezası olanın bile 12 gün cezaevinde kalması gerekir diye düşünüyoruz. 2 yıl ceza alan birisinin özellikle koşullu salıvermesi 1 yıl. 1 yılın beşte biri denetimli serbestlik olduğunda da en az 9-9,5 ay gibi cezaevinde kalması, özellikle cezasızlık algısının ortadan kaldırılması açısından önemli diye düşünüyoruz" diye konuştu.

TAZMİNAT KOMISYONU

Adil yargılama, uzun yargılamalar konusunda Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak mahrumiyeti kararları verdiğini dile getiren Bakan Tunç, pakette bu konuda da bir düzenleme yaparak, Tazminat Komisyonu kuracaklarını ifade etti.

MAGANDALARA HAPiS

Düzenleme ile hırsızlık, dolandırıcılık, hakaret, tehdit, trafik güvenligini tehlikeye sokma gibi suçlarda bir gün bile olsa hapis yatılmasının önü açılacak. Özellikle trafikte yaşanan kavgalar sonrasında oluşan basit yaralanmalarda, magandalar ceza yatmyordu, hiçbir şey olmamış gibi dolaşabiliyorlardı. Bu da cezasızlik algısıa neden oluyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.