YKS Sınavından Nasıl iyi Puan Alınır?

YKS Sınavından Nasıl iyi Puan Alınır?

Pek çok öğrencinin kafasında "YKS sınavından nasıl yüksek puan alırım? yks sıralamam nasıl iyi olur? istediğim yere yerleşebilecek miyim?" ve pek çok böyle sorular dolaşır. Öğrencinin en çok motivasyonunu kıran sorular diyebiliriz.

Pek çok öğrencinin kafasında "YKS sınavından nasıl yüksek puan alırım? yks sıralamam nasıl iyi olur? istediğim yere yerleşebilecek miyim?" ve pek çok böyle sorular dolaşır. Öğrencinin en çok motivasyonunu kıran sorular diyebiliriz. Bu sorular ile aklımızı kurcalamayı bırakıp düzenli bir şekilde derslerimize çalışmamız gerekir. Peki nasıl YKS sınavından yüksek puan alınır gelin hep birlikte öğrenelim.

Hedef Belirle
Öncelikle kendinize gerçekçi bir hedef belirlemelisiniz. Unutmayın "Rotasız bir gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez" Hedefinizi belirleyerek aklınızdan hangi bölüme gitmeliyim? hangi üniversiteyi kazanmalıyım? gibi soruları sileceksiniz. Hedefiniz aklınıza geldikçe ders çalışma motivasyonunuz daha da artacak. Üniversitelerin ve bölümlerin taban puanlarını öğrenmek istiyorsanız üniversite taban puanları listesine bakabilirsiniz.. Bu listeden ÖSYM'nin yayınlamış olduğu taban puanlarını ve başarı sıralarını öğrenebilirsiniz.

Çalışma Programı Oluştur
Hedeflerinize ulaşma yolunda en önemli nokta kendinize çalışma programı oluşturmanızdır. Bu hafta bu konuları bitireceğim şu konuları tekrar edeceğim şu kadar soru çözeceğim gibi kendinize hedefler koymalısınız. Öncelikle YKS sınavında çıkacak konular listesini bir yere yazıyoruz. Daha sonra sınava kadar olan süreye kadar konuları aylara daha sonra haftalara ayırıyoruz. Her konu aynı zorlukta değil. O yüzden büyük konulara daha fazla süre vermeniz gerekecek. Haftalara ayırdıktan sonra da isterseniz günlere ayırabilirsiniz.

Evet bunlar biraz zamanınızı alacak ama emin olun size pek çok zamanda kazandırmış olacak. Eğer ben çalışma programı ayarlayamam diyorsanız okulunuzda hocalardan veya rehber hocanızdan yardım alabilirsiniz. Ders çalışmaya başladığınızda hangi konuya çalışmalıyım diye düşünmenize gerek kalmayacak, siz zaten programlısınız. Şunu unutmayın çok ama programsız ve verimsiz çalışan bir öğrenci ile az ama programlı ve bilinçli çalışan öğrenci arasında çok fark vardır.

Deneme Çözmeyi İhmal Etme
Öğrencilerin belkide en çok ihmal ettiği konu ise deneme çözmek. "Daha konularım bitmedi, konularım bitince çözerim" diyerek maalesef büyük bir yanılgıya düşüyorsunuz. Denemeler eksiğinizi görmek ve sınava prova olacak şekilde kendinizi hızlandırmak için birebirdir. Konularınızın daha %20-30'unu bitirdiniz diyelim ayda 1 deneme çözebilirsiniz. konuların %50-60'ı bittikten sonra ayda 2 deneme olacak şekilde yükseltebilirsiniz. Deneme çözünce netlerinizde oluşan artışı görünce moraliniz yükselecek ve daha motive şekilde çalışacağınızdan emin olabilirsiniz. Yeni konular öğrendikçe denemelerde daha fazla soru yapacaksınız. Denemelerinizde yaptığınız netlere göre taban puanlarınızı ve başarı sıralarınızı öğrenmek istiyorsanız BURAYA tıklayabilirsiniz.

  • Öğrencilere en çok güzel gelen şey yapabildiği konular üzerine soru çözmektir. Evet bu insanın moralini yükseltir fakat yapamadığınız konular sizi sınavda ön tarafa atacak. Yapamadığınız konular üzerine çalışın sorular çözün. Yapamıyorum diye moralinizi bozmayın, emin olun 1 tane soru sizi sınavda kaç kişinin önüne atar.
  • Farklı soru tipleri görmeniz çok önemli. Tek bir yayına bağlı kalıp sadece o kitabın sorularını çözmeyin. Her ders için en az 2 kitabınız olsun, farklı soruları görün.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.