YÖK Görevde Yükselme Sınavı 2018 Yılında Yapılmalıdır

YÖK Görevde Yükselme Sınavı 2018 Yılında Yapılmalıdır

“YÖK duyurusunda her ne kadar sınavın iptal edildiğine dair ifade yer alsa da, bunu sınavın ertelenmesi olarak değerlendiriyor; YÖK’ün en kısa zamanda yeni bir takvim açıklamasını temenni ediyoruz” demiştik.

Bilindiği gibi YÖK, 8 Eylül tarihinde yapılacak Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nı iptal etmişti.

Türk Eğitim-Sen olarak daha önce yaptığımız açıklamada “YÖK duyurusunda her ne kadar sınavın iptal edildiğine dair ifade yer alsa da, bunu sınavın ertelenmesi olarak değerlendiriyor; YÖK’ün en kısa zamanda yeni bir takvim açıklamasını temenni ediyoruz” demiştik.

Hatta konuyla ilgili Türkiye Kamu-Sen olarak YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile görüşmüştük. Saraç, değişen mevzuatlara dikkat çekerek hukuki bir problem yaşanmaması için böyle bir karar aldıklarını belirtmiş, yazılı merkezi sınavın yapılacağını, dolayısıyla bu durumun erteleme olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Aradan geçen süre zarfında YÖK’ten sınav takvimine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı ile ilgili üniversite çalışanları arasında büyük bir beklenti oluşmuştur. Üniversiteler duyuruya çıkmış, üniversite çalışanları da yazılı sınav için hazırlıklarını yapmaya başlamışlardı.

Dolayısıyla YÖK’ün bu beklentiyi dikkate alması ve konu başlıklarını gerekirse yeniden gözden geçirerek, 2018 yılı içinde bu sınavı mutlaka gerçekleştirmesi gerekmektedir. Sürenin uzaması üniversite çalışanlarını kaygılandırmaktadır. YÖK’ün en kısa zamanda sınav takvimini açıklamasını talep ediyoruz” diye konuştu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.