YÖK, sözleşmelilikte geçen süreyi dikkate almalıdır!

YÖK, sözleşmelilikte geçen süreyi dikkate almalıdır!

YÖK, 2024 yılı içinde üniversiteler için görevde yükselme ve ünvan değişikliği yazılı sınavının merkezî olarak yapılmasını kararlaştırmıştır.

YÖK’e başvurarak, memur kadrolarına geçirilen personelin, sözleşmeli personel veya geçici personel statüsünde geçen hizmet sürelerinin atandıkları memuriyet kadro ünvanı hizmet süresine eklenerek, Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliği’nde aranan hizmet süresinin tespitinde dikkate alınması yönünde kamu üniversitelerine bir görüş yazısı gönderilmesini talep ettik.

YÖK, 2024 yılı içinde üniversiteler için görevde yükselme ve ünvan değişikliği yazılı sınavının merkezî olarak yapılmasını kararlaştırmıştır. Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde görevde yükselme sınavı için alt görevlerde toplam en az üç yıl hizmeti bulunmak şartı aranmaktadır.

Üniversitelerde görevli sözleşmeli personelin memur kadrolarına geçirilmesini düzenleyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na eklenen geçici 48. maddesinde sözleşmeli iken memur kadrolarına atananların, sözleşmeli personel olarak geçirdikleri hizmet sürelerinin kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirileceği; 140 sayılı Devlet Memurları Genel Tebliği’nde ise “hizmet” deyiminden, hangi statüde olursa olsun sadece kamu kurumlarında geçmiş hizmet süreleri toplamının anlaşılması gerektiği ifade edilmiştir. Buna rağmen bazı üniversitelerde, 4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında geçen hizmet sürelerinin kadroya geçirildikten sonraki memuriyet hizmet sürelerine eklenmediği görülmektedir. Bu durumda söz konusu personel, görevde yükselme sınavına girebilmek için aranan hizmet süresi şartını sağlayamamış sayılarak mağduriyet yaşayacaktır.

Bu nedenle, 657 sayılı kanunun geçici 43. maddesi çerçevesinde memur kadrolarına geçirilen personelin, sözleşmeli personel veya geçici personel statüsünde geçen hizmet sürelerinin atandıkları memuriyet kadro ünvanı hizmet süresine eklenerek, Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nin 6. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde aranan hizmet süresinin tespitinde dikkate alınması gerektiği yönünde kamu üniversitelerine bir görüş yazısı gönderilmesini istedik.

101-sayfa-1.jpg

101-sayfa-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.