Üniversite daire başkanlarına tazminat talebi! Türk Eğitim-Sen YÖK'e başvurdu

Üniversite daire başkanlarına tazminat talebi! Türk Eğitim-Sen YÖK'e başvurdu

Türk Eğitim-Sen, üniversite daire başkanlarının makam ve görev tazminatı mağduriyetinin giderilmesi için YÖK'e başvurdu. 657 sayılı Kanun'da değişiklik istendi.

Türk Eğitim-Sen, üniversitelerde görev yapan daire başkanlarının makam ve görev tazminatından yararlanamaması nedeniyle Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) başvurdu. Sendika, diğer kamu kurumlarındaki emsalleriyle oluşan ücret farklılığının giderilmesini istedi.

Türk Eğitim-Sen, yükseköğretim kurumlarında görev yapan daire başkanlarının makam tazminatı sorununu gündeme taşıdı.

Sendika, diğer kamu kurumlarındaki daire başkanlarına makam tazminatı ve buna bağlı görev tazminatı ödenirken üniversitelerdeki daire başkanlarının aynı haklardan yararlanamadığını belirtti.

Aynı görev, farklı tazminat

Türk Eğitim-Sen'in açıklamasında, kamu kurumlarındaki daire başkanlarının ek göstergeleri eşitlenmesine rağmen üniversitelerdeki daire başkanları için makam tazminatı göstergesi belirlenmediğine dikkat çekildi.

Makam tazminatından yararlanamayan personelin buna bağlı görev tazminatını da alamadığı vurgulandı.

Sendika, görev, yetki ve sorumlulukları benzer olan daire başkanları arasında ücret farklılığı oluştuğunu belirterek bu durumun eşit işe eşit ücret ilkesiyle bağdaşmadığını savundu.

YÖK'ten yasal düzenleme istendi

Türk Eğitim-Sen, sorunun çözümü için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na ekli (IV) Sayılı Makam Tazminatı Cetveli'nin 7. sırasına “Üniversite Daire Başkanları” ibaresinin eklenmesini talep etti.

Sendika, Anayasa'nın eşitlik ve adil ücret hükümlerine de dikkat çekerek üniversitelerdeki daire başkanlarının emsalleriyle aynı tazminat haklarına kavuşması gerektiğini belirtti.

YÖK'e resmi yazıyla başvuran Türk Eğitim-Sen, gerekli düzenleme için çalışma başlatılmasını ve başvurunun sonucuna ilişkin sendikaya bilgi verilmesini istedi.

Talebe ilişkin henüz bir düzenleme kararı açıklanmadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.