YÖK, yeni sınav sistemine ilişkin kabul oranını artıracak adımlara devam etmelidir

YÖK, yeni sınav sistemine ilişkin kabul oranını artıracak adımlara devam etmelidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), yeni sınav sistemine ilişkin kabul oranını artıracak adımlar atmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Ali Yalçın, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sistemi açıklandığında bir değerlendirmede bulunarak dört önemli noktaya dikkat çektiklerini, bu konularda düzeltme yapılmasını istediklerini hatırlatarak, “YÖK’ün Edebiyat-Coğrafya 1 testine tarih dersini eklemesi olumludur, ancak temel sorun hâlâ devam etmektedir. Sınavın kapsamı açısından temel sorun, fen ve sosyal derslerinin bütün adayların girdiği birinci oturumdan çıkarılmasıdır. Adaylar sadece üniversite sınavında sorulacak derslere yönelecek, diğer dersleri ihmal edecektir. Bu durum ise ortaöğretimi zayıflatacaktır” dedi.

Yalçın, “YÖK’ün, yeni sistemi, bütün sosyal tarafların seslerine kulak vererek iyileştirmesi, olgunlaştırması, kabul oranını daha da yükseltecektir” şeklinde konuştu.

“Sınav sistemleriyle ilgili yapılmak istenen değişiklikler eğitimin paydaşları ve uygulayıcılarıyla istişare edilmeden hayata geçirildiğinde, ortaya çıkan yanlışlar ve eksiklikler zorunlu değişiklikleri de beraberinde getirecektir” diyen Yalçın, “Sınavın tüm dersleri içermesi esas kabul edilmelidir. Sınavda herhangi bir yeri ve ağırlığı olmayan dersler zaman içerisinde öğrencilerin çalışma kapsamının dışına çıkabilecek, ‘sınavda sorulmuyorsa, çalışmaya da gerek yok’ mantığı yeni problemlerin oluşmasını tetikleyecektir. Tüm dersleri içine alabilecek, her derse belli ağırlıkta soru pay edecek bir sistem esas kabul edilmelidir” ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.