YÖK'ün kariyer ve liyakat projesi ortaya çıktı

YÖK'ün kariyer ve liyakat projesi ortaya çıktı

YÖK'ün kariyer ve liyakat projesi olarak duyurduğu çalışma doktorasını tamamlamış adaylarla üniversiteleri birleştiren bir platform çıktı. YÖK Başkanının da proje tanıtım toplantısında zikrettiği üzere akademik alımlardaki şikayetlerin önüne geçilmesi

YÖK Başkanı Yekta Saraç daha önce duyurduğu akademik kariyer ve liyakat projesinin detaylarını açıkladı. YÖK Başkanı tanıtım toplantısında akademik alımlardaki şikayetlerin önüne geçilmesi için ilgili mevzuatın ele alınacağını söyledi. Başkan Saraç "Akademideki atamalara ilişkin şikayetlerin ancak şeffaflık ve liyakat önceleyerek ile çözülebileceğini, önümüzdeki günlerde liyakat ve ehliyeti öne çıkaracak yeni kararlar alınacağını da ifade etmek isteriz." dedi.

Açıklanan proje şuan için sadece doktorasını tamamlamış adaylarla üniversiteleri buluşturan kariyer.net, yenibiris.com benzeri bir yapıya sahiptir.

Oysaki asıl ihtiyaç duyulan, subjektif değerlendirmelere imkan tanıyan kişiye özel ilan metinlerine son verilmesiydi. YÖK Başkanının da proje tanıtım toplantısında zikrettiği üzere akademik alımlardaki şikayetlerin önüne geçilmesi için başta ilgili mevzuatın ele alınarak daha sağlam çözümlere ihtiyaç duyulduğu ortadadır.

İlave olarak, özellikle yeni kurulan ve coğrafi açıdan öğretim üyesi bulmakta zorlanan üniversitelerin akademik insan kaynağını araştırma ve ihtiyaçlarını duyurma noktasında bu tip bir platformun yararlı olacağını da belirtmemizde fayda vardır.

İlgili sayfaya ulaşmak için tıklayınız.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.