YSK'den seçmen kaydı sorgulama çağrısı!

YSK'den seçmen kaydı sorgulama çağrısı!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta düzenlenecek olan yerel seçimlerde oy kullanacak vatandaşların seçmen kaydı sorgulamalarını nasıl ve nereden sağlayacaklarına yönelik bir duyuru metni paylaştı.

31 Mart'ta düzenlenecek olan yerel seçim için Yüksek Seçim Kurulu'nun takvimi gereğince çalışamlar hız kesmeden sürüyor.

Takvim kapsamında, dökümü ve dağıtımı 29 Şubat'ta gerçekleşetirilecek olan seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı 24 Mart'ta son bulacak.


Oy kullanacak seçmenler, sadece kayıt sağlandıkları sandıklarda, adrese ulaşan seçmen bilgi kağıdında geçen yer ve sandıkta oy kulllanabilecek.

Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtılmadan önce de seçmenler, nerede oy kullanacaklarına erişim sağlayacaklar.

OY KULLANILACAK SANDIK NEREDEN ÖĞRENİLİR?
Seçmenler, nerede ve hangi sandığa bağlı olduklarını, YSK'nın internet adresinden, e-Devlet sisteminden, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulamasından veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'ne ulaşım sağlayarak öğrenebilecekler.

YSK tarafından gerçekleşen duyurda, seçmen kaydı sorgulama ekranının sadece yer alan bölümler üzerinden yapılabildiğine değinilerek, bunlar haricinde gelen e-posta, çağrı ya da mesajlara itibar edilmemesi konusunda çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.