Zam oranı hakem kurulundan geçmiş olabilir ama vicdanlarda sınıfta kalmıştır

Zam oranı hakem kurulundan geçmiş olabilir ama vicdanlarda sınıfta kalmıştır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Memur-Sen olarak, yetersiz olduğu için imza atmayıp hakem kuruluna taşıdığımız Kamu İşveren Heyeti’nin iki yıl için toplamda yüzde 14 zammı hakem kurulundan geçmiş olabilir ancak memurların vicdanında

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Memur-Sen olarak, yetersiz olduğu için imza atmayıp hakem kuruluna taşıdığımız Kamu İşveren Heyeti’nin iki yıl için toplamda yüzde 14 zammı hakem kurulundan geçmiş olabilir ancak memurların vicdanından geçememiş ve sınıfta kalmıştır” dedi.

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Kırıkkale Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılışından sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kamu görevlileri olarak, yeni bir süreci geride bıraktıklarını ve 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin mutabakatsızlıkla sonuçlandığını hatırlatan Yalçın, “2020-2021 için 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 2 milyon 100 bin memur emeklisi olmak üzere 5,5 milyona yakın insanın, 20 milyonu bulan kitlenin, toplumun dörtte birini oluşturan nüfusun millî gelirden alacağı payı belirlemek için yoğun bir trafik, gayret ve mücadele süreciydi. Mutabakatsızlıkla sonuçlandı. Kamu İşveren Heyeti’nin iki yıl için bize öngördüğü yüzde 14’lük zam oranını kabul etmemiz mümkün değildi. Buna tepki verdik. Rakam yükseltilmeyince ve kamu işveren süreci bu şekilde sonuçlandırınca da Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na konuyu taşıdık ve kurulun bu konuda hakemlik yapmasını istedik. Üzülerek ifade edelim ki Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun ismi de artık değişmelidir. ‘Kamu İşvereni Hakem Kurulu’ şeklinde bir tablo ortaya çıktı. Yüzde 14’lük zammı onaylayan, yeterli gören bir çerçeve üretildi. Zam oranı hakem kurulundan geçmiş olabilir ancak memurların vicdanından geçememiş ve sınıfta kalmıştır” şeklinde konuştu.

Hükûmet, kamu görevlilerini yüzde 14’e mahkûm etmemelidir

Kamu İşveren Heyeti’nin de bu anlamda sınıfta kaldığını ifade eden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “İki yıl için toplamda yüzde 14’lük zam kabul edilemez. Bu piyasa gerçekleriyle de örtüşen bir şey değil. Onun için Türkiye’nin bu iki yıl içinde memurlarını göz önünde bulunduran yeni adımlara ihtiyacı var. Hükûmetin, nasıl ki belirli sektörlere teşvikler uyguluyorsa, kamu görevlilerini de bu yüzde 14’e mahkûm etmeyerek teşvikleri öngörebilecek, paketleri devreye koyabilecek bir restorasyon sürecini mutlaka ve mutlaka planlaması gerekiyor.”

İşimizi en iyi şekilde yapmaya, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz

“Millete borçlu, devletten alacaklıyız” diyen Yalçın, “Millî gelirden bizim alacağımız pay, iki yıl için yüzde 14 olamaz. Enflasyon rakamlarının ortada olduğu, piyasanın kendini çok net olarak hissettirdiği zamlarla ve kamu görevlisinin belinin büküldüğü bir zeminde bizim yüzde 14 gibi bir zammı kabul etmemiz beklenmemelidir. Onun için de ‘bu sendikacılığın, emek mücadelesinin haysiyetine ve emekçinin onuruna yakışmaz’ diyerek tepkimizi ortaya koyduk. Biz işimizi en iyi şekilde yapmaya, milletimize hizmet etmeye, kamu görevlilerinin sorunlarının çözümünü sağlamak için ter akıtmaya, doğruları söylemeye, yanlışa işaret etmeye, haksızlıklara karşı sesimizi yükseltmeye, mağduriyetlerin giderilmesini sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yalçın, üyelere nezih bir buluşma ortamı kazandırdıkları için Şube Başkanı Yasin Pekuz ve yönetiminin şahsında tüm teşkilata teşekkür etti.

Ziyaretler

Genel Başkan Ali Yalçın, daha sonra Kırıkkale teşkilatıyla buluşarak istişarelerde bulundu. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile bir araya gelen Yalçın, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’yi ziyaret ederek, eğitim ve eğitim çalışanlarının gündemini konuştu.

Yalçın, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan ile de bir görüşme yaparak, ‘öğretmenlere yüksek lisans’ imkânı konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum