Türk tankları El Bab'a ilerliyor

Türk tankları El Bab'a ilerliyor

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Türk jetleri PYD'ye bomba yağdırırken 20 Türk tankı da Mare'ye giriş yaptı. ÖSO, TSK'nın desteğiyle El Bab'a ilerleyişini sürdürüyor.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 60 gün geride kalırken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle Özgür Suriye Ordusu'nun DEAŞ'a karşı ilerleyişi sürüyor. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla 24 Ağustos'ta başlatılan harekatın sürdüğü belirtildi.

YEDİ MUALİF ASKER YARALANDI

Buna göre, muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet grubu, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Mare'nin güneyinde yer alan Harbul ve Maarrat Umm Havsh'ın alınması amacıyla başlattığı taarruzları sürdürüyor. Burada yaşanan çatışmalarda 5 muhalifin yaralanırken, destek sağlayan unsurlarda ise herhangi bir kayıp yaşanmadı. PKK/PYD terör örgütü mensupları tarafından, Aşağı Cerablus'ta bulunan köprünün üzerine çıkan muhaliflere ateş açılması sonucun 2 muhalif yaralandı.

BİRLİKLER MARE'YE ULAŞTI

DEAŞ'ın yanı sıra, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye de darbeler vuruluyor. Türk jetleri hava operasyonlarıyla PYD'ye bomba yağdırırken 20 Türk tankı da Mare'ye giriş yaptı. Tankarın El Bab'a doğru ilerleyişi devam ediyor.

PATLAYICILAR İMHA EDİLDİ

Muhalif unsurlar tarafından harekatın başlangıcından bu yana 156 meskun mahalde yaklaşık bin 265 kilometrekarede kontrol sağlandı. Harekat kapsamında 52 DEAŞ ve 70 PKK/PYD terör örgütü hedefi vurularak manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı. Bugüne kadar bin 259 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.

DEAŞ Musul'da katliam yaptı

Amerikan CNN Televizyonu terör örgütü DEAŞ'i, Irak ordusu tarafından başlatılan Musul'u kurtarma operasyonuna misilleme amacıyla 284 erkeği infaz ettiğini bildirdi.

Saldırılar barbarca

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin ardından düzenlenen basın toplantısında, Suriye rejiminin ve Rusya'nın saldırılarının kınandığını ifade etti. Saldırıların tamamen durmasını, kalıcı ateşkesin ve insani yardımların ülkeye girişinin sağlanmasını talep ettiklerini söyleyen Merkel, Halep'e yönelik saldırıları "barbarca" olarak niteledi."

Akşam

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.