2 branşta ders sayıları artabilir! Yeni müfredat ne zaman açıklanacak?

2 branşta ders sayıları artabilir! Yeni müfredat ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir süredir üzerinde çalıştıklarını belirtikleri müfredatın detayları belli olmaya başladı. Açıklanan son detaylara göre hangi branşın derslerinin artacağı belli oldu. İşte detaylar...

Bakan Tekin üzerinde ummalı çalışmalar sürdürdüğü yeni müfredatın detayları belli olmaya başlandı. Bakan Tekin’in önceki açıklamalarında da sadeleştirme yoluna gidileceği belirtilen müfredatta yeni açıklamalarla haftalık ders saatlerinin azaltılarak sadeleştirilmeye gidileceği belirtildi. Yine Bakan Tekin’in açıklamalarına göre yeni müfredat ile öğretmen ve öğrencilerin korunacağını belirtti. Bununla beraber branş öğretmenlerine yeni bir müjde de verdi.

Bakan Tekin müfredat ile ilgili yaptığı yeni açıklamalarında sanat ve spor alanındaki derslerin de arttırılabileceğini, bu kapsamdaki kararın müfredat doğrultusunda alınacağını belirtti.

Türkçe ve İngilizce derslerinde artış olur mu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in dil eğitimindeki hassasiyeti göz önünde bulundurulduğunda yeni müfredatta Türkçe ve İngilizce derslerinin saatlerinin arttırılması tahminleri de yapılıyor. Yeni müfredatın ise 15 gün içerisinde ders saatleri ile beraber duyurulması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.