2. Dönemde ders süreleri kısaltılıyor mu? Bakan Tekin’den açıklama geldi!

2. Dönemde ders süreleri kısaltılıyor mu? Bakan Tekin’den açıklama geldi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medyada dolaşan ve ilkokul öğrencileri için ders sürelerinin kısaltılması gerektiği yönündeki spekülasyonlara açıklama getirdi. Bakan Tekin, özellikle öğretmenler ve öğrenciler arasında merak konusu olan ders sürele

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medyada dolaşan ve ilkokul öğrencileri için ders sürelerinin kısaltılması gerektiği yönündeki spekülasyonlara açıklama getirdi. Bakan Tekin, özellikle öğretmenler ve öğrenciler arasında merak konusu olan ders süreleriyle ilgili yaptığı açıklamada, 30 dakikalık ders sürelerine ilişkin haberlerin spekülatif olduğunu belirterek, bu konuda herhangi bir çalışmanın yapılmadığını vurguladı.

Sosyal medya üzerinden geçtiğimiz haftalarda ortaya atılan iddialara göre, ilkokul öğrencileri için ders sürelerinin 30 dakikaya düşürüleceği ve bu değişikliğin eğitimi daha verimli hale getireceği öne sürülmüştü. Ancak Bakan Tekin'in açıklamalarıyla bu iddiaların doğruluk payı olmadığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yönde herhangi bir çalışma yapmadığı belirtilerek, ders sürelerinin kısaltılmayacağı net bir şekilde ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.