2022 MEBBİS alan değişikliği nasıl yapılır? MEB alan değişikliği hangi tarihler arasında?

2022 MEBBİS alan değişikliği nasıl yapılır? MEB alan değişikliği hangi tarihler arasında?

2022 MEBBİS alan değişikliği nasıl yapılır? MEB alan değişikliği hangi tarihler arasında? Soruları arama motorlarında sıkça araştırılmaya başlandı. Alan değişikliği 2022 yılı başvuruları şubat ayı içerisinde alınacak.

Alan değişikliği başvurusu ile ilgili detaylar belli oldu. Alan değişikliği 2022 yılı başvuruları şubat ayı içerisinde alınacak. Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi eğitim kurumlarında kadrolu öğretmen olarak görev yapanlar arama motorlarında 2022 MEBBİS alan değişikliği nasıl yapılır? MEB alan değişikliği hangi tarihler arasında? Soruların yanıtını araştırmaya başladı. işte detaylar…

MEB ALAN DEĞİŞİKLİĞİ HANGİ TARİHLER ARASINDA?
Alan değişikliği başvuruları 7 Şubat ve 11 Şubat tarihleri aralığında alınacak. Öğretmen alan değişikliği başvuru işlemleri mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerindeki Elektronik Ön Başvuru Formu aracılığıyla yapılacak. Alan değişikliği için ön başvuruda bulunmayanlar tercih ve atama sürecinde tercih başvurusunda bulunamayacaklar.

2022 MEBBİS ALAN DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?
Ön başvurular (Birinci aşama), E. Başvuru ve Atama Takvimi’nde belirtilen süre içerisinde “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerindeki “Elektronik Ön Başvuru Formu” aracılığıyla yapılacaktır.

Lisans mezuniyetine bağlı olarak başvuruda bulunacaklar değiştirmek istedikleri alana ilişkin mezuniyet bilgilerini MEBBİS’e işleteceklerdir.

Ön başvurular öncelikle eğitim kurumu müdürlüğünce alan değişikliğine esas belgeler (lisans diploması, 540 saatlik Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitim Programı Belgesi) dikkate alınarak incelenecek ve uygun olan başvurular onaylanacaktır.

Onaylanan Elektronik Ön Başvuru Formunun iki adet çıktısı alınarak başvuran ve eğitim kurumu müdürlüğünce imzalanacaktır. Çıktıların bir nüshası başvurana verilecek, bir nüshası eğitim kurumunda muhafaza edilecektir.

MEBBİS GİRİŞ EKRANI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.