28-29 Ekim DKY ek ders ücreti ödenir mi?

28-29 Ekim DKY ek ders ücreti ödenir mi?

29 Ekim'de Destekleme Yetiştirme Kursu (DYK) ek ders ödemesi olup olmayacağı araştırılmaya başlandı. Peki, 29 Ekim DKY ödenir mi? 28-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda DYK ek ders ödenir mi 2022?

DYK ek ders ödemesi resmi tatil ve milli bayram günlerinde gündem oluyor. MEB bünyesinde görevli kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, 28-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda DYK ek ders ödenir mi 2022?

28-29 Ekim DKY ödenir mi?

MEB'in ek ders ödemeleri için yayımladığı yazının 16'ncı maddesinde şu ifadeler yer alıyor;

"Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;

a) Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.

b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar."


Öğretmenler 28 Ekim'de öğleden sonra izinli olsalar dahi tam ek ders ve tam nöbet ücreti alır. Ancak bu durum ücretli öğretmenler için farklıdır.

Ücretli öğretmenler 28 Ekim'de öğleden önce girdikleri dersin ücretini alabilir. Öğleden sonra resmi tatil olduğu için fiilen yapmadıkları dersin ücretini alamaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.