3.ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ ÇEVRİMİÇİ TOPLANIYOR.

3.ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ ÇEVRİMİÇİ TOPLANIYOR.

Bilindiği gibi Türk Eğitim Sen Genel Merkezi  ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) olarak bilimsel kongreler düzenleyerek, bilimsel işbirliği ve bilgi paylaşımında bulunuyor; 

Bilindiği gibi Türk Eğitim Sen Genel Merkezi  ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) olarak bilimsel kongreler düzenleyerek, bilimsel işbirliği ve bilgi paylaşımında bulunuyor;  Türk Dünyası içinde yer alan iletişim ve kaynaşma süreçlerine büyük katkılar sağlıyoruz. Zira ortak bilimsel faaliyetlerin kültüre dayalı gönül köprülerini sağlamlaştıracağı çok açıktır.
Sendikamız öncülüğünde düzenlenen gerek Mühendislik ve Fen Bilimleri, gerekse Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongrelerine dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce bilim adamı katılıyor, bildiriler gönderiyor, ortak görüşte buluşularak Türk dünyasının geleceğine yatırım yapılıyor. Bu kongreler aynı zamanda Türk Dünyası’ndaki işbirliği girişimlerini bilimsel alanlara da taşıma gayretinin bir yansımasıdır. 

Bu amaçla, ilkini 7-10 Aralık 2017 tarihleri arasında, 2.sini ise 7-10 Kasım 2019 tarihlerinde düzenlediğimiz Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi’nin 3.sünü 22-24 Ekim 2021 tarihleri arasında; dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu Covid-19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi platformlar üzerinden gerçekleştireceğiz.  
Kongre takvimi şu şekildedir:
Özet Gönderme 8 Şubat-31 Mayıs 2021
Özet Değerlendirmelerinin Yazarlara Bildirilmesi 7 Haziran 2021
Tam Metinlerin Gönderilmesi 8 Haziran-1 Eylül 2021
Tam Metin Değerlendirmelerinin Yazarlara Gönderilmesi 20 Eylül 2021
Düzeltilmiş Tam Metinlerin Gönderilmesi 22 Eylül 2021
Sendikalar, uluslararası sivil toplum örgütleri, sanayi ve üniversitelerin ortaklaşarak yaptığı bu faaliyet, bu anlamda ülkeler arasında kuracağı iletişim köprüleri sayesinde başta eğitim kurumları ve sivil toplum gibi alanlarda da yeni işbirliği sahaları oluşturmaya vesile olacaktır. Bu tür işbirliği platformlarındaki bilimsel çalışmalar; yeni bilgi ve yöntemleri paylaşma, ülkeler arası bilim ve teknolojik gelişmeleri takip etme, sınır aşan sorunlara yönelik çözümler üretme, siyasi ve kültürel yakınlaşmaya bilgi ve teknoloji boyutu ile katkı sağlama, yeni ortaklıkların oluşturulması noktasında önemli rol oynayacaktır.
Detaylı bilgi için:

www.teskongre.org

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.