30 Yaş Üstü Öğrenciye KYK Yasağı mı Geliyor?

30 Yaş Üstü Öğrenciye KYK Yasağı mı Geliyor?

Danıştay 8. Dairesi, 30 yaş üstü öğrencilerin devlet yurtlarında kalıp kalamayacağı ile alakalı kural ile alakalı önemli bir karar verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Hizmetleri Yönetmeliği'nin "Barınma şartları" başlıklı 6. maddesinin (h) bendinde yer alan "otuzbeş" yaş şartının, 20/04/2023 tarih ve 32169 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 2. maddesiyle "otuz" olarak değiştirilmesine ilişkin düzenleme yapılmıştı.

Bu düzenlemenin iptali için açılan davada davacının ifadelerine yer verildi. Davacı yaptığı açıklamada; Erciyes Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı'nda tezli yüksek lisans öğrencisi olduğu, dava konusu düzenleme ile yurtta barınma imkanının elinden alındığı, devlet tarafından öğrencilere sunulan burs ve yurt hizmetlerinde aranacak şartların maddi imkandan yoksunluk ve başarı kriteri olması gerektiği, mülga Yönetmelikte yaş şartı bulunmazken, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde konuya ilişkin belirlenen usul ve esaslarda yaş kriterinin "kırk" olarak belirlendiği, 09/04/2021 tarih ve 31449 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Hizmetleri Yönetmeliği ile yaş kriteri sınırın "otuzbeş" olarak belirlendiği, dava konusu düzenleme ile bu sınırın otuza" indirildiği, dolayısıyla otuz yaşından büyük olan öğrencilerin yurtlarda barınma imkanının kalmadığı… ifadesinde bulundu.

DANIŞTAY KARAR VERDİ

Yapılan incelemenin sonunda ayrıntılı açıklamalarla birlikte ‘Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Hizmetleri Yönetmeliği'nin "Barınma şartları" başlıklı 6. maddesinin (h) bendinde yer alan; "otuz" ibaresinin YÜRÜTMENİN DURDURULMASI HAKKINDAKİ İSTEMİN KABULÜNE, oybirliği ile karar verildi.’ sonucuna varıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.