3600 ek gösterge önergesi 'Bütçe Komisyonu'nda reddedildi!

3600 ek gösterge önergesi 'Bütçe Komisyonu'nda reddedildi!

Milyonlarca memur 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesini merakla beklerken, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 3600 ek gösterge önergesi verildi. Muhalefet partisine mensup milletvekilleri tarafından verilen önerge, komisyonda uzun tartışmalar

Milyonlarca memur 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesini merakla beklerken, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 3600 ek gösterge önergesi verildi. Muhalefet partisine mensup milletvekilleri tarafından verilen önerge, komisyonda uzun tartışmalara yol açtı.

Komisyonda red eadilen 3600 ek göstergeye ilişkin önerge ile ilgili ayrıntılar şöyle:

657 sayılı DMK'na ekli I sayılı Cetvelde yer alan aşağıdaki Unvanlar için öngörülen 3000 ek gösterge rakamı 3600 olarak değiştirilmiştir. Söz konusu gösterge değişikliğinden bu unvanlarda görev yapan personelin emeklileri de yararlanır.

I sayılı Ek Gösterge Cetveli

 DereceMevcut Ek GöstergeÖnerge
IV- EĞİTİM VE ÖĞRETİM HİZMETLERİ SINIFI
b) Öğretmen ve diğer personel
130003600
    
VI-DİN HİZMETLERİ SINIFI
Kadroları bu sınıfa dahil olanlardan,
a) En az dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunları
130003600
    
VII. EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI130003600
d) Kadroları bu sınıfa dahil olup da Emniyet Müdürü sıfatını kazanmış olanlar   
e) Kadroları bu sınıfa dahil olup da, yukarıda sayılanlar dışında kalanlardan aa) (Değişik: 29/1/2016-6663/9 md.) Yüksek Öğrenimliler (2)130003600
    

CHP Milletvekili Mehmet BEKAROĞLU tarafından verilen önerge ile 3600 ek gösterge gündeme getirildi.

BEKAROĞLU tarafından konuyla ilgili yapılan konuşmada şu ifadelere yer verilmiştir; Seçimde ise bütün siyasi partilerin, özellikle Hükûmet partisinin –siz de hatırlayacaksınız- Sayın Cumhurbaşkanının bu konuda açık sözü var, 3600 ek gösterge öğretmen, din görevlisi ve emniyet mensuplarına -yılan hikâyesine döndü- defalarca vaat edildi ve yerine getirilmedi. Biz de bu Komisyonda daha önce defalarca önerge verdik ve sizin oylarınızla reddedildi. Umuyorum artık zamanı gelmiştir, bu verilen sözler yerine getirilecektir, bu göstergeyi, bu önergemizi destekleyeceksiniz, öğretmenler, din görevlileri ve emniyet mensupları hep beraber bütün siyasi parti gruplarına teşekkür edecekler diyorum."

Yapılan oylamada verilen önerge reddedilmiştir.

Kaynak: SGK Rehberi

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum