45 ilde vatandaş sokağa döküldü

45 ilde vatandaş sokağa döküldü

Art arda gelen şehit haberleri, vatandaşları sokağa döktü. Gösterilerde olaylar çıktı, işyerleri ve HDP binaları yakıldı.

Türkiye dün geceyi ayakta geçirdi! Dağlıcave Iğdır'dan ART arda gelen şehit haberleri, Vatandaşları sokağa döktü.

İstanbul, Ankara, Bursa, Sakarya, Sivas ve Gaziantep'in aralarında bulunduğu 45 ilde terör örgütü aleyhine protestogösterileri düzenlenirken Kırşehir, Ankara ve Alanya'daki gösterilerde olaylar çıktı.

Ankara'da HDP Genel Merkezi'ne yürüyen bir grup gösterici parti binasında yangın çıkarırken, Kırşehir ve Alanya'da ise Çarşı merkezindeki bazı işyerleri ateşe verildi.

Ankara'da toplanan yaklaşık 5 bin kişi terörü protesto etti. Türk bayrakları ile MHP ve Ülkü Ocakları bayrakları açan grup Kızılay Meydanı’nı trafiğe kapattı. Yolu uzun süre trafiğe kapatan grup ardından Yüksel Caddesi’ne yürüdü. Burada barikat kuran polisle göstericiler arasında,sgerginlik çıktı. Sol görüşlü gruplara müdahale etmek isteyen protestocu gruba polis engel oldu.

Israrla Yüksel’e girmek isteyen gruba polis biber gazı ile müdahalede bulundu. Kızılay Meydanı’ndan ayrılan küçük bir grup ise Büklüm Sokak’taki HDP Genel Merkezi’ne geçerek bina önünde eylem yaptı. Gruptan bazıları genel merkeze saldırıda bulundu. Saldırı sonrasında HDP Genel Merkezi’nde küçük çaplı yangın çıktığı görüldü. Polis müdahalesi sırasında grup kaçarak ara sokaklara dağıldı.

Öte yandan, HDP binasına yapılan saldırının ardından binaya Otomobili ile girmek isteyen bir kişi gözaltına alındı.



KIRŞEHİR'DE OLAYLAR ÇIKTI

MHP Kırşehir İl Teşkilatının düzenlediği 'Teröre Lanet' yürüyüşü Terme Caddesi’ndeki parti il merkezi önünde başladı. Ankara Caddesi’ne kadar süreceği bildirilen yürüyüşe katılan bir grup, lise caddesine dönerek HDP Kırşehir il binasındaki parti levhasını indirip, buraya Türk bayrağı astı.



DÖRT İŞ YERİ YAKILDI

Yaklaşık 150 kişilik bir grup da tekbir getirip, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atarak bir kitapevinin camlarını kırıp, dışarıdaki okul çantalarını ateşe verdi. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Grup daha sonra tatlı salonu, çiğköfteci ile konfeksiyon mağazasını ateşe verdi. Yangınlar itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.



ALANYA'DA İŞYERLERİ ATEŞE VERİLDİ

Alanya'da Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişilik grup, Atatürk Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Türk bayrakları eşliğinde yürüyen grup, Kızılkule önünden "Kahrolsun PKK ", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atarak ilerlemeye devam etti.



Atatürk Anıtı önüne tekrar gelen grup, burada HDP ilçe teşkilatının olduğu bina ve bazı iş yerlerini ateşe verildi.

Olay yerine gelen polis, göstericilere biber gazıyla müdahale ederken, gruptakiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Bu sırada ara sokaklarda bazı iş yerleri ile bir otomobil ateşe verildi. Yangına, Alanya Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti.

HDP TABELASINI İNDİRİP YAKTILAR

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Ülkü Ocakları Muğla Şubesi üyeleri ile vatandaşlar ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ile "Hepimiz askeriz, hepimiz polisiz", "Kahrolsun PKK", "Askere uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Kent merkezine yürüyen gruptakiler, Recai Güreli Caddesi'ndeki HDP Muğla İl Başkanlığı önüne gelerek binadaki parti tabelasını indirdi. Tabela, daha sonra protestocular tarafından ateşe verilerek yakıldı. Grup burada da İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum