5 günlük haritalı hava tahmini

5 günlük haritalı hava tahmini

Yağış alan yerlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Sakarya, İzmir, Muğla, Denizli ve Sinop çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Yağış alan yerlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzey yönlerden, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara'nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ( Ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

 

    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.