5 günlük hava durumu

5 günlük hava durumu

Sıcaklıkların Ülkemizin batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimlerinde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur, gece saatlerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, gece saatlerinde Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve doğu, güneydoğu kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların gece saatlerinde Mardin, Batman, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresi, Karadeniz'in iç kesimleri ile İç ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden özellikle kara ulaşımında aksamalar başta olmak üzere oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

ZİRAİ DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Kuzey Ege'nin İç Kesimleri ve Göller Yöresi ile Doğu Anadolu'nun batısında hafif kuvvette, yükseklerinde orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

    

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.