500 bin personel seçime kadar izinsiz çalışacak

500 bin personel seçime kadar izinsiz çalışacak

7 Haziran'daki genel seçimlere sayılı günler kala emniyet ve jandarma teşkilatlarında görev yapan tüm personel için izinler iptal edildi. Bu kapsamda emniyet teşkilatında görevli yaklaşık 280 bin polis ile jandarma teşkilatında görevli 220 bin asker 7 Haz

SERTAÇ KOÇ

 

Milliyet'in aldığı bilgilere göre, İçişleri Bakanlığı, 7 Haziran seçimi için son viraja girilirken, ülke genelinde yaşanan olaylar ve siyasi arenada giderek yükselen tansiyonu da dikkate alarak teyakkuza geçti. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde Türkiye genelinde görev yapan tüm personel için izinler kaldırıldı. Bu doğrultuda emniyet teşkilatında görevli yaklaşık 280 bin polis ile jandarma teşkilatında görevli 220 bin asker 7 Haziran'a kadar izinsiz olarak çalışacak. Bu kapsamda alınan seçim güvenliği önlemleri doğrultusunda emniyet ve jandarma teşkilatlarındaki tüm personelden hassasiyet gösterilmesi talimatlarının verildiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, seçimler nedeniyle 81 ilin valisinin izinlerini de kaldırmıştı. Enerji Bakanlığı da, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ve Elektrik Dağıtım Şirketi çalışanlarının izinlerini 7 Haziran seçimine kadar kaldırılmıştı.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.