657 Reformu - İşte Memurun Kaderini Etkileyecek Yenilikler

657 Reformu - İşte Memurun Kaderini Etkileyecek Yenilikler

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda reform yapılacağı haberlerine her gün yenileri ekleniyor.

657 Reformu - İşte Memurun Kaderini Etkileyecek Yenilikler! 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda reform yapılacağı haberlerine her gün yenileri ekleniyor.

Her ne kadar 64. Hükümet tarafından 2016 yılı Eylem Planında yer almasa da, Takvim Gazetesinin haberine göre 2016'da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda önemli reformlar yapılacak. 

Habere göre;

*Devlet memuru yerine 'kamu çalışanı' kavramı gelecek. Kamudaki statüler azaltılacak. 4. maddedeki A, B, C, D gibi statüler kalkacak. Aynı statüde emekli aylıkları kademeli olarak eşitlenecek ve yükseltilecek.

657 Reformu - İşte Memurun Kaderini Etkileyecek Yenilikler

*Performansı yüksek memur, emsallerine göre daha fazla maaş alabilecek.

*Memurların maaş hesaplama sistemi sadeleştirilecek. Görev ücreti ve temel ücret belirlenerek kalemler yeniden saptanacak. Görev ve maaş unvan grupları tespit edilecek.

*Memurun iş güvencelerine dokunulmayacak. Ancak terör örgütüne bulaşanlar atılacak.

*Hafta sonları, yıllık izin süresinden sayılmayacak. İzin hesabında iş günü esası getirilecek. Yıllık izin süresi, SGK'ya prim ödemek suretiyle geçen hizmeti 1 yıldan 10 yıla kadar (10 yıl dahil) olanlar için 20 iş günü, 10 yıldan fazla olanlar için 30 iş günü olacak.

64. Hükümetin 2016 Eylem Planında yer bulmayan böyle bir çalışmanın gerçekleşme olasılığını düşük bulduğumuzu da belirtmek isteriz. Ayrıca bu tür bir reform çalışmasını hayata geçebilmesinin ön şartı olarak Anayasada yer alan memur kavramı ile ilgili bazı hükümlerin de değişmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.