Ak Parti'nin seçim beyannamesindeki 10 önemli başlık

Ak Parti'nin seçim beyannamesindeki 10 önemli başlık

AK Parti'nin seçim beyannamesinde Türkiye'yi 2023'e taşıyacak yol 10 önemli başlıkta tarif ediliyor. Yol haritasında farklılıkların yarattığı zenginliğe ve aidiyet bilincine vurgu yapılacak

AK Parti seçim beyannamesi 4 Ekim'de açıklanacak. Beyannamede 2023 hedefine doğru nasıl bir yol izleneceği 10 önemli başlıkla ortaya kondu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik koordinasyonunda hazırlanan beyannamenin ekonomi, yargı, eğitim, sağlık gibi başlıkları ayrı komisyonlarca hazırlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu beyannameyi tek metin olarak açıklayacak. Bazı başlıklar şöyle:

FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞİMİZ: Etnik, dini, mezhepsel farklılıkların Türkiye'nin zenginliği olduğu vurgulanacak, eşit vatandaşlık ilkesinin önemi belirtilecek. İnanç, cinsiyet, dil, din, ırk, siyasi düşünce nedeniyle ayrımcılığın söz konusu olmayacağının altı çizilecek.

AİDİYET VURGUSU: Aidiyet bilinci vurgusu yapılacak. Komşu ülkelerdeki gelişmelere atıfta bulunularak, ülkeleri aidiyet duygusunun ayakta tuttuğu belirtilecek. AK Parti'nin de hiçbir vatandaşını ötekileştirmeyen siyasi tutumunu koruyacağı anlatılacak.

SÜREÇ YENİDEN TANIMLANDI: Çözüm süreci yeniden tanımlanırken. kamu düzeni ve terörle mücadele vurgusu yapılacak. Demokratik haklar ve reformlardan geri adım atılmayacak. Çözüm süreci demokratik haklar olarak ortaya konulacak.

 

ÖZGÜRLÜK-GÜVENLİK: Özgürlük ve güvenlik kavramlarının birbirlerini tamamlayan unsurlar olduğuna dikkat çekilecek. "Özgürlük adına güvenliğin ihmali iç çatışmalara yol açar. Buradaki denge siyasal meşruiyetin temelidir. PKK silah bırakmadığı sürece operasyonlar devam edecek" mesajı verilecek.

KAMU OTORİTESİ: Kamu otoritesini millet iradesiyle yönetime gelen yürütme organının kullanabileceği belirtilecek. Yerinden yönetim güçlendirilecek ancak bazı belediyelerin terör örgütü ile iç içe geçen uygulamalarına izin verilmeyecek.

DEMOKRATİKLEŞME SÜRECEK: Demokratikleşme tam gaz sürecek. Düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engeller kaldırılacak. Bu kapsamda atılan adımların Türkiye'de yaşanan tüm vatandaşlar için atıldığı ifade edilecek. Demokratikleşme süreci ve ekonomik kalkınma arasındaki bağ 2023 hedefleri doğrultusunda belirlenen adımlarla güçlendirilecek.

EKONOMİK-KÜLTÜREL GELİŞMİŞLİK: Ekonomik ve kültürel gelişmişlik seviyesinin insan onuruna yakışır seviyeye çıkarılması için devletin tüm birimleri seferber olacak.

SİVİL ANAYASA: Çoğulcu, özgürlükçü ve insan odaklı sivil anayasanın önemi bir kez daha anımsatılacak.

PARALEL YAPIYLA MÜCADELE: Devletin birimlerinin topluma hizmet ettiği, Paralel Yapı gibi oluşumların kabul edilemez olduğu vurgulanacak.

YASAL ADIMLAR SÜRECEK: Eşitlikçi, katılımcı, çoğulcu demokrasi için yasal düzenlemeler sürerken, sivil toplumun katkısı artırılacak.

 

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.