Akademisyenler Türkiye'yi Merkel'e şikayet etti

Akademisyenler Türkiye'yi Merkel'e şikayet etti

Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde akademisyenlik yapan 100 kişi, Merkel'e hitaben bir mektup yayınlayarak, Türkiye'yi şikayet etti.

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde görev yaparak devletten maaş alan 100 akademisyen, Angela Merkel'e bir hitaben bir mektup yayınladı.

ERDOĞAN'I VE TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİLER
Mektupta, akademisyenler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'yi Almanya Başbakanı Angela Merkel'e şikayet etti.

Mektupta bazı kısımlar;

“Sayın Angela Merkel, Size modern Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırısının hemen ertesinde henüz tuttuğumuz yas esnasında yazıyoruz. Genel seçime kısa bir süre kalmışken ülkemize yapacağınız ziyarette dikkatinizi çekmek istediğimiz önemli bir husus var.

AGİT gözlemci heyetinin tüm uyarılarına ve konu hakkında yazdığı iki rapora rağmen Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın anayasal zorunluluk olan tarafsızlığını ettiği yemine rağmen korumadığı bu kampanya ikliminde, bu ziyareti yadırgadığımızı Türkiyeli akademisyenler olarak belirtmek zorundayız.

AK PARTİLİLERİ DE ŞİKAYET ETTİLER
AB Antlaşması 3. Maddesi AB’nin ve üye devletlerinin AB’nin değerlerini yalnızca AB sınırları içerisinde değil, aday ülkeler dahil tüm dünyada muhafaza etme ve teşvik etme yükümlülüğünü getirir. Oysa başta Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sn. Başbakan Davutoğlu olmak üzere hükümet ve AKP parti mensupları bu değerleri açıkça ihlal etmektedir.

AKADEMİSYEN OLARAK RAHATSIZ OLDULAR
Bu bağlamda yapacağınız ziyaretin kampanya ikliminde siyasi bir destek olarak görüleceğinden ve AB’nin en önemli değerlerini çiğneyen siyasetçileri taltif etme ihtimalinizden dolayı akademisyenler olarak fevkalade rahatsızız. Sn. Erdoğan ve Sn. Davutoğlu ile yapacağınız ortak basın toplantısında bu hususları gündeme getirmenizi rica eder, ülkemizi demokrasimizin güçleneceği günlerde de ziyaret etmenizi umarız.”

 

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum