Akar'ın yaveri Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’yi aramış

Akar'ın yaveri Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’yi aramış

Genelkumay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yaverinin, darbe girişiminin yaşandığı gece Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nu aradığı ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe gecesinde Genelkurmay Başkanı Orgenaral Hulusi Akar’ın darbeci yaveri Yarbay Levent Türkkan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi aradığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, telefonun ucundaki yavere “darbeye karşıyız” yanıtını verirken, Bahçeli’de “milletin yanındayız” ifadelerini kullandı.

Yaverin, darbeye karşı olduklarını söyleyen liderlere, Genelkurmay Başkanı Akar’ın rehin olmadığı ve darbe girişimine karşı her şeyin kontrol altına alındığını söylemiş.

SEMİH YALÇIN YAŞANANLARI ANLATTI?

Konuyla ilgili konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise darbe girişiminin yaşandığı gece Bahçeli’ye Genelkurmay’dan gelen yanıltıcı mesajın nasıl verildiğini anlattı.

MHP’li Yalçın “Biz 22.30 civarı genel merkezdeydik. Devlet Bahçeli’nin o gece Cumhurbaşkanı ve 1. Ordu Komutanı ile bir görüşmesi olmadı. Bahçeli, kimsenin Ankara’da olmadığı bir dönemde çıkıp darbenin karşısında olduğunu ifade etti. Genelkurmay’dan Bahçeli’ye yaver üzerinden bir mesaj geldi. Genel Başkanımızı yanıltıcı bir mesajdı bu. Genelkurmay Başkanı’nın derdest edildiği bir zaman geldi bu bilgi genel merkeze. Her şeyin kontrol altında olduğuna yönelik bir mesajdı. Daha sonra Genel Başkanımız Başbakanı arıyor. Ulaşamayınca özel kalem müdürüne haber veriyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.