Ali Yalçın, İLKSAN İl Delegeleriyle Buluştu: Hedef Yönetim!

Ali Yalçın, İLKSAN İl Delegeleriyle Buluştu: Hedef Yönetim!

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu, İLKSAN il temsilcisi seçilen üyelerle bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu, İLKSAN il temsilcisi seçilen üyelerle bir araya gelerek istişarelerde bulundu. İLKSAN’ın bugününün ve geleceğinin ele alındığı toplantıda, katılımcılar, görüş, beklenti ve önerilerini dile getirdi.

Toplantının açılışında konuşan Ali Yalçın, İLKSAN’ın her yönüyle yıprandığını ve itibarsızlaştırıldığını ifade ederek, “İLKSAN’ı bu hâle getiren yönetim zihniyetine karşı başlattığımız uzun mücadele sürecinin ardından, Sandığın geleceğine yön vereceğini umduğumuz seçilmiş bir toplulukla bir aradayız. ‘İLKSAN nasıl yönetilmeli’ konusunda yapacağımız istişarenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

İLKSAN’ı hakkıyla yönetmeye talip bir irade var

İLKSAN’ın bugün karşı karşıya kaldığı sorunların ve muadillerinin gerisinde kalmasının en büyük sebebinin, Sandığı hak ettiği konuma çıkaramayan çarpık yönetim zihniyeti olduğunu kaydeden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün İLKSAN, kendini tekrarlayan, yerinde sayan, idareimaslahatı yönetim anlayışı olarak belleyen, üyesine bir katma değer sunamayan, üyelerinin birikimini büyütemeyen, kaynaklarını değerlendiremeyen ve en önemlisi zamanı yakalayamayan atıl bir yapıya bürünmüştür. Sandığın amacının ne olduğu, hangi hedefe doğru yol aldığı belirsizdir. Yapılan harcamaların yerindeliğini ve ekonomikliğini sorgulayacak bir merci bulunmamaktadır.”

Anayasa Mahkemesi’nin, Sandığa üyeliğin zorunlu olduğuna karar verdiğini, ‘üyelik zorunluysa bile Sandığın böyle yönetilmesi zorunlu değildir’ diyerek mücadeleye başladıklarını belirten Yalçın, “O günden bugüne hem verdiğiniz mücadele hem de aldığınız yol bugünkü fotoğrafla çok net ortaya çıkmıştır. Bugün burada İLKSAN’ı hakkıyla yönetmeye talip bir irade var. ‘Biz yönetebiliriz, çok daha iyisini ortaya koyabiliriz, üyenin memnuniyetini artırabilir ve diğer yardım sandıklarıyla kıyaslanmayacak bir İLKSAN’ı üye iradesiyle ortaya çıkarabiliriz’ diyen bir irade var. İLKSAN yönetimindeki kökleşmiş hataların düzeltilmesi ve zorunlu olarak üye olan herkesin hakkının verilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Daha güçlü ve kaliteli bir Sandık inşa etmek sizlerin sorumluluğunda

İLKSAN’ın, bürokratik ataletten bir türlü kurtulamayan, Sandık malvarlığını büyütecek bağımsız iş görme becerisi de sergileyemeyen yönetimlerin elinde oyuncak olduğunu, halen bir kimlik bunalımı yaşadığını vurgulayan Yalçın, şunları söyledi: “İLKSAN, ekonominin kurallarına ve piyasa gerçeklerine göre yönetilmelidir. Sandığa düşen, üyelerin maaşından her ay yapılan kesintinin hakkını vermek, 1,9 milyar TL’yi bulan varlığını doğru, yerinde ve en kârlı yatırım araçlarında değerlendirerek üyelerine birikimlerinin karşılığı olan nemayı zarar ettirmeden sunmaktır. Aksi takdirde BES fonlarının bile altına düşmüş getiri oranı ve sürdürülebilir finansal performans sergileyemeyen bir Sandığın geleceğini konuşmak anlamlı olmayacaktır. Burada yeni ve güçlü bir irade olarak, daha güçlü ve kaliteli bir Sandık inşa etmek, köklü çözümlerle kurumsal bir yapı ortaya koymak, mevcut statükoyu kırmak ve kurumun geleceği ile ilgili doğru bir vizyon oluşturmak için gerekli eforu sarf etmek sizlerin omuzlarına yüklenmiş yeni bir sorumluluktur.”

İLKSAN’da tarihin tekerrür etmesinin önüne geçeceğiz

Ali Yalçın, güçlü, kararlı, azimli ve irade sahibi bir yönetimin altında Sandığın, yüksek bilgiye, tecrübeye, gerekli profesyonelliğe ve görev yetkinliğine sahip kişilerden müteşekkil bir idareyle sürdürülebilir bir finansal performans sergilemesinin, zarardan, eski alışkanlıklarından ve modası geçmiş zihniyetinden kurtulmasının mümkün olduğuna dikkat çekerek, “Sürekli şikâyet etmek, ötekiyi suçlamak ve mağdur edebiyatı yapmak dışında Türkiye’nin üretim gücü için iş gücü oluşturmayı, sanayileşmeye katkı sağlamayı, tuğla üzerine bir tuğla daha eklemeyi amaç edinmiş bir akıl bugüne kadar Sandığı yönetmiş değildir. Güncelliğini, motivasyonunu, enerjisini ve mücadele gücünü kaybetmiş 80 yıllık bir kuruluşun yapısal sorunları çözmeden başarı hikâyeleri yazması ancak mucize olarak tanımlanabilir. Bu nedenle, İLKSAN’da yapısal sorunlar çözülmeden işletim sorunlarının çözümüne odaklanmak, yanlış hayatı doğru yaşama çabasından başka bir şey olmaz. İLKSAN’da sorun çok olabilir ancak bizde ise o sorunları çözecek azim ve tecrübe var. Bugüne kadarki mücadeleye İLKSAN’daki yapısal ve işletim sorunlarını çözme yolunda irade ortaya koyarak devam edeceğiz. Bizler, İLKSAN’ın anlatıldığı gibi değil, daha da berbat durumda olduğunu bugüne kadarki çalışmalarımızla ortaya koyduk. Bundan sonra ise İLKSAN’ın tarihine liyakati ekleyerek tarihin tekerrür etmesinin önüne geçeceğiz” diye konuştu.

Toplantı, katılımcıların, Sandığın geleceğine dair görüş, öneri ve beklentilerini dile getirmeleriyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.