Ali Yalçın: Kamu görevlilerine kazandırmaya devam edeceğiz

Ali Yalçın: Kamu görevlilerine kazandırmaya devam edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşmede birçok sorunun çözümü adına önemli adımlar attıklarını ifade ederek, “Yıllarca örgütlü olanla örgütsüz olanın bir farkı olması gerektiğini ifade ettik.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşmede birçok sorunun çözümü adına önemli adımlar attıklarını ifade ederek, “Yıllarca örgütlü olanla örgütsüz olanın bir farkı olması gerektiğini ifade ettik. 6. Dönem Toplu Sözleşme vesilesiyle bu hedefimize ulaşmış durumdayız. Örgütlü memurun cebine giren 135 liralık toplu sözleşme ikramiyesini 2022 yılı için 400 liraya çıkardık. 3600 ek gösterge ve sözleşmelilerin kadroya geçirilme konusunu birçok defa toplu sözleşme masasına götürdük, ancak hep ‘bu toplu sözleşmenin konusu değil’ yanıtını aldık. 6. Dönem Toplu Sözleşme ile bu sorunların da çözümü adına önemli adımlar attık” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No’lu Şube’nin hizmet binasının açılışına katıldı. Vali Ali Çelik, Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler, İshak Gazel, Ahmet Tan, Memur-Sen’e bağlı sendikaların il temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen açılışta konuşan Ali Yalçın, Memur-Sen’in 30 yıla yaklaşan tecrübesiyle daima milletin yanında olduğunu, milletle beraber tüm sorunları çözdüklerini vurgulayarak, “Bizim kuruluşumuzun özeldeki amacı üyelerimizin ekonomik, sosyal ve mali haklarını iyileştirmek, özgürlük alanlarını genişletmek ve vesayet gölgesini bu ülkenin üzerinden kaldırabilmektir. Evrensel anlamdaki duyarlılığımız ise dünyadaki gelir dağılımındaki adaletin düzgün olmasını sağlama noktasında gayret ortaya koymak, örgütlü gücümüzle elimizden gelen tüm imkânları seferber etmektir” ifadelerini kullandı.

Adaletli gelir dağılımı adına önemli bir istasyon olan 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecini geride bıraktıklarını kaydeden Yalçın,“Süreci başarıyla tamamladık ve salgın sürecinde bazı sektörlerimizin çok ciddi ekonomik sıkıntı yaşadığı bir ortamda memur ve memur emeklisi maaşlarını örgütlüler için yüzde 30 ile yüzde 40,22 arasında artırdık. Memur sendikacılığı açısından da tarihsel bir dönemeci bu toplu sözleşmede geride bıraktık. Biz yıllarca örgütlü olanla örgütsüz olanın bir farkı olması gerektiğini ifade ettik. Bunun için defalarca girişimlerde bulunduk.6. Dönem Toplu Sözleşme vesilesiyle bu hedefimize ulaşmış durumdayız. Örgütlü memurun cebine giren 135 liralık toplu sözleşme ikramiyesini 2022 yılı için 400 liraya çıkardık. Bununla birlikte birçok tarihi kazanıma da imza attık. Yıllarca 3600 ek gösterge ve sözleşmelilerin kadroya geçirilme konusunu toplu sözleşme masasına götürdük, ancak hep ‘bu toplu sözleşmenin konusu değil’ yanıtını aldık. 6. Dönem Toplu Sözleşme ile bu sorunların da çözümü adına önemli adımlar attık. Her iki konuyu da 2022 yılı içerisinde yetkili sendika ve bakanlık çalışacak ve bir çözüme kavuşturacak. 3600 ek gösterge ile emekli kamu görevlilerinin emekli ikramiyelerinde 30 bin liraya kadar bir artış olmasını bekliyoruz. Hizmet kollarında da önemli kazanımları kayıt altına aldırdık” şeklinde konuştu.

Hizmet binasının hayırlı çalışmalara vesile olmasını dileyen Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Üyelerimizle buluştuğumuz evimiz,muhabbeti demlediğimiz ocağımız ve tavır geliştirdiğimiz mutfağımız olan şubelerimizin nezih mekânlara kavuşması,daha iyi ortamlarda hizmet sunması hedefimize Kütahya’da da ulaşmış bulunmaktayız. Bu ailenin 81 ilde, tüm ilçelerde temsilcisi var. Üyeye, ülkeye, dünyaya hizmet etme gayretimiz devam edecek.”

Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Fatih Köse ise, bir hayali gerçekleştirmek için gayret gösteren teşkilata emekleri ve başarıları dolayısıyla teşekkür etti. Açılışta Vali Ali Çelik, Milletvekili Ceyda Çetin Erenler,İshak Gazelve Ahmet Tan da birer konuşma yaptılar.

Vali Ali Çelik, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İŞKUR İl Müdürü Kamil Uçan, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Vural Kavuncu ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Kazım Uysal’ı ziyaret eden Ali Yalçın, Kütahya teşkilatıylada bir araya gelerek, 6. Dönem Toplu Sözleşme’deki kazanımları anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum