Ali Yalçın, Memurların Çözüm Beklediği Başlıkları Sıraladı

Ali Yalçın, Memurların Çözüm Beklediği Başlıkları Sıraladı

Memur-Sen İstanbul Küçükçekmece İftar Programı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Yusuf Sabaz, İl-ilçe yönetimleri ve çok sayıda...

İstanbul Küçükçekmece İftar Programı’nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “3600 ek gösterge vaadini adım adım takip ediyor ve biran önce hayata geçirilmesi için gayret gösteriyoruz. Sözleşmeli arkadaşlarımızın eş ve iş konusunda tercihe zorlandığını görüyoruz. Mevzuattan kaynaklı yaşanan zorluklar var. Bunları ortadan kaldırmak için örgütlü gücümüzle gayret gösteriyoruz. Yardımcı hizmetler sınıfındaki arkadaşlarımızın genel idari hizmetler sınıfına geçişi için gayretlerimiz devam edecek. 4688 sayılı yasayla ilgili bir takım sorunlar var. Gelir vergisi sorunu var. Vergi matrahlarının aynı oranda yükseltilmemesi gibi eksiklikler var. Tüm bunların çözümü için biz kamu görevlilerinin temsilcisi konumundaki Memur-Sen olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

Memur-Sen İstanbul Küçükçekmece İftar Programı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Yusuf Sabaz, İl-ilçe yönetimleri ve çok sayıda Memur-Sen üyesi ve ailesinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yalçın: Sendikacılığa Nitelikli Dokunuşlar Yaptık

Konuşmasına Memur-Sen teşkilatlarına övgülerle başlayan Genel Başkan Ali Yalçın, örgütlü güçleriyle Memur-Sen ailesi olarak büyük başarıların altına imza attıklarına dikkat çekti.

Memur-Sen’in derdinin yeniden medeniyet olduğunu kaydeden Yalçın, “Gerçekleştirdiğimiz akademik ve erdemli sendikacılıkla sendikal tarihe farklı bir parantez açtık. Kuruluş ilkelerimizden asla taviz vermedik ve çalışmalarımızı ilk günkü şevkle sürdürdük. Türkiye’de sendikacılığın kirli fotoğraflarla tanımlanma geleneğine son verdik, sendikacılıkta çığır açtık ve nitelikli dokunuşlarla insanı ve emeğini merkeze aldık” diye konuştu.

Rüştümüzü İspat Ettik

Ülkenin kırılma anlarında millet iradesinden yana konumlandıklarını anlatan Yalçın, bu anlamda Memur-Sen’in rüştünü ispat ettiğini ifade etti.

15 Temmuz’a kadar olan süreçlerde Türkiye’nin önemli eşiklerden geçtiğini hatırlatan Yalçın, tüm bu süreçlerde örgütlü güçleriyle dik durduklarını, hesabi değil hasbi davrandıklarını deklare etti.

Seçim Öncesinde Özgürlük Vaat Edenlerin İlk İcraatları Sürgün Oldu

Konuşmasında 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından yaşanan sürece de değinen Genel Başkan Ali Yalçın, itirazlarla ortaya çıkan ve değişen sandık sonuçlarının, ortada düpedüz bir operasyon olduğunu gösterdiğini söyledi.

Ortaya çıkan tabloyla millet iradesi üzerine şaibe düşürüldüğünü ekonomik anlamda da yeni bir seçim düzlemine Türkiye’nin çekildiğini aktaran Yalçın, sandık kurullarında kamu görevlilerinin görevlendirilmemesini eleştirdi.

31 Mart’ın ardından partisi değişen belediyelerde yaşanan tehdit, baskı ve sürgün skandallarına da değinen Yalçın, seçim süreci öncesinde özgürlüklerden bahsedenlerin, seçim sonrasındaki ilk icraatlarının, baskı, tehdit, şantaj ve sürgün olduğunu kaydetti.

Odunpazarı’ndaki sürgün skandalı sonrasında gerekli tepkiyi koyacaklarını da açıklayan Yalçın, asla bu türden baskılara karşı yılmayacaklarını ve sessiz kalmayacaklarını sözlerine ekledi.

Kamu Görevlilerinin Çözüm Beklediği Başlıklar Var

Türkiye’de milli gelirde adaleti sağlama konusunda gayretlerinin devam edeceğini belirten Yalçın, 5. Dönem Toplu Sözleşmeye doğru giderken, gerekli hazırlıkların yapıldığını söyledi. Yalçın, “3600 ek gösterge vaadini adım adım takip ediyor ve biran önce hayata geçirilmesi için gayret gösteriyoruz. Sözleşmeli arkadaşlarımızın eş ve iş konusunda tercihe zorlandığını görüyoruz. Mevzuattan kaynaklı yaşadıkları zorluklar var. Bunu ortadan kaldırmak için örgütlü gücümüzle gayret gösteriyoruz. Yardımcı hizmetler sınıfındaki arkadaşlarımızın genel idari hizmetler sınıfına geçişi için gayretlerimiz devam edecek. 4688 sayılı yasayla ilgili bir takım sorunlar var. Gelir vergisi sorunu var. Vergi matrahlarının aynı oranda yükseltilmemesi gibi sorunlar var. Tüm bunların çözümünü biz kamu görevlilerinin temsilcisi konumundaki Memur-Sen olarak elimizden geleni yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Sabaz: Sendikal Tarihe İmzamızı Attık

Memur-Sen olarak sendikal tarihe imza attıklarını ifade eden Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Yusuf Sabaz, çalışmalarını ilk günkü aşkla sürdürdüklerini, bundan sonra da aynı hassasiyetle sürdüreceklerini ifade etti.

Sabaz, bunda emeği olan tüm Memur-Sen ailesine teşekkürlerini iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.