Ali Yalçın: Okullara TYP kapsamında daha çok personel alınmalıdır

Ali Yalçın: Okullara TYP kapsamında daha çok personel alınmalıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, okullara Toplum Yararına Program (TYP) kapsamındaki personel desteğinin devam etmesi ve yeni personel verilmesi çağrısında bulundu

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, okullara Toplum Yararına Program (TYP) kapsamındaki personel desteğinin devam etmesi ve yeni personel verilmesi çağrısında bulunarak, “Eğitim-öğretim başlamış ve TYP kapsamında gelen personel umudu artırmış ama sorunu çözmeye yetmemiştir. Eğitim kurumlarında temizlik konusu son derece önemlidir. Salgında ise iki kat daha önemlidir. Okul yönetimleri olağanüstü fedakârlık gösteriyorlar fakat yeni bir omuz verilmesini bekliyorlar” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Aydın şubelerinin genişletilmiş divan toplantısında konuşan Ali Yalçın, uzun bir sürenin ardından eğitim-öğretimin yüz yüze başladığını hatırlatarak, “Millî Eğitim Bakanlığı’nın bu konudaki kararlılığını destekliyor, okulların açık tutulmasını, yüz yüze eğitimin devam etmesini hayati bir mesele olarak görüyoruz. Okullara TYP kapsamındaki personel desteği sürmeli ve yeni personel verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Eğitim kurumlarında temizlik konusu çok önemlidir

TYP’den gelen personelin umudu artırdığını ama sorunu çözmeye yetmediğini kaydeden Yalçın, “Eğitim kurumlarında temizlik konusu son derece önemlidir. Salgında ise iki kat daha önemlidir. Okul yönetimleri olağanüstü fedakârlık gösteriyorlar fakat yeni bir omuz verilmesini bekliyorlar. Yetkililer bu beklentiye duyarsız kalmamalı, ihtiyacın karşılanması için adım atmalıdır” şeklinde konuştu.

Bütçe sorununa çözüm bulunmalıdır

Okulların bütçe problemi bulunduğuna dikkat çeken Yalçın, şöyle devam etti: “Okul aile birlikleri vasıtasıyla da ücretli personel istihdam edilemeyen yerleri rahatlatmak, okulların işleyişini sağlıklı hâle getirmek için personel sorunu çözülmeli, bunun için tüm şartlar zorlanmalı; okul bazlı ödenek tahsisi yapılmalı, personel dışı cari harcamaların yönetilmesi için ödeneklerin doğrudan okul idareleri tarafından kullanılması sağlanmalıdır.”

Eğitim hizmet kolu sözleşmesinde 21 yeni kazanım elde ettik

Ali Yalçın, 6. Dönem Toplu Sözleşme sonuçlarına da değinerek, 134,84 olan toplu sözleşme ikramiyesini 400 liraya çıkardıklarını, hizmet kolu kazanımlarıyla birlikte iki yılın sonunda kamu görevlilerinin ücretlerinde yüzde 30 ila yüzde 40,22 arasında değişen oranlarda artışın sağlanmış olacağını söyledi.

Sadece eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolu sözleşmesinde 21 yeni kazanım elde ettiklerini ifade eden Yalçın, “Okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine haftalık iki saat ek ders ücreti artışı, rehber öğretmenlerin ek ders ücretinin 3 saatten 5 saate çıkarılması, RAM’larda görev yapan özel eğitim öğretmenlerinin ek ders ücretinin haftada 15 saatten 18 saate çıkarılması, bünyesinde yatılı olan okullarımızda belletmen ücretlerinin artırılması, ilave olarak yöneticilerin aylık ders ücret sınırının 56 saatten 64 saate çıkarılması gibi, toplu sözleşmede pek çok kazanım elde ettik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.