Ali Yalçın, Suriyeli Mültecileri Ziyaret Etti

Ali Yalçın, Suriyeli Mültecileri Ziyaret Etti

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Mardin-Midyat’taki Çadırkent’te Suriye ve Iraklı misafirlerle bir araya geldi. Yalçın, “Türkiye buradan dünyaya insanlık dersi vermekte, dünyaya merhamet diplomasisi öğretmektedir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Mardin-Midyat’taki Çadırkent’te Suriye ve Iraklı misafirlerle bir araya geldi. Yalçın, “Türkiye buradan dünyaya insanlık dersi vermekte, dünyaya merhamet diplomasisi öğretmektedir” dedi.

Çadırkent’te Suriye ve Iraklı misafirlerin sorunlarını dinleyen, acılarını paylaşan Ali Yalçın, bir süre gençlerle sohbet etti, masa tenisi ve satranç oynadı, çocuklara hediyeler dağıttı.

 

 

Çadırkent’te Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Bozkurt, Müftü Mehmet Şafi Bilik, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Memur-Sen Mardin İl Temsilcisi Mustafa Aydın, Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanlarıyla birlikte Çadırkent’te basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Ali Yalçın, “Burada Ensar-Muhacir kardeşliğinin önemli örneklerinden biri yaşanmaktadır. Bu durum, kardeşlik hukukunun yansımasıdır. Batı, üç maymunu oynarken, Türkiye mazlumlara sahip çıkmıştır. Batı, zulme ortak olurken, Türkiye, kardeşlerini açıkta bırakmamıştır” şeklinde konuştu.

Türkiye merhamet diplomasisi öğretiyor

“Bu topraklarda yaklaşık olarak 2,5 milyon Suriyeli kardeşimiz, bizim misafirimiz olarak ağırlanmakta, ihtiyaçları karşılanmaktadır” diyen Yalçın, “Bu konuda öncü olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye buradan dünyaya insanlık dersi vermekte, dünyaya merhamet diplomasisi öğretmektedir” ifadelerini kullandı.




 

Emanete sahip çıkmalıyız

Emanete sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Kardeşlerimiz bize emanettir. Emanete sahip çıkmak hepimizin görevidir. Kış gelmiş, şartlar zorlaşmıştır. Acilen seferberlik başlatıp, kardeşlerimizin yanında durmalıyız. Onların yaralarını sarmak için elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız. Memur-Sen olarak, biz dün olduğu gibi bugün de sorumluluk almaya devam ediyoruz. Biz, hem emek hareketi hem de merhamet hareketiyiz” diye konuştu.




 

Öğrencilere kırtasiye yardımı

Yalçın, beraberindeki heyetle birlikte, Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Midyat Kocatepe İlk Okulu’nda öğretmenlerle görüştü ve ardından öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.



 

Vali Ömer Faruk Koçak’ı da ziyaret eden Ali Yalçın, daha sonra Mardin- Suriye Yardımlaşma Platformu merkezine giderek incelemelerde bulundu, yardım faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

 

 

Yalçın, Mehmet Akif İnan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleriyle de buluşarak, bir süre sohbet etti. 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.