Ali Yalçın ve Hasan Yalçın Yayla, Kosova'da Genel Kurula Katıldı

Ali Yalçın ve Hasan Yalçın Yayla, Kosova'da Genel Kurula Katıldı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla ile birlikte, Priştine’de gerçekleştirilen Kosova Birleşik Eğitim Bilim Kültür Sendikası’nın (SBASHK) 8. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla ile birlikte, Priştine’de gerçekleştirilen Kosova Birleşik Eğitim Bilim Kültür Sendikası’nın (SBASHK) 8. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Kosova Eğitim Bakanı Arberie Nagavci, Kosova Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Atdhe Hykolli, ETUCE Avrupa Direktörü Susan Flocken, Arnavutluk, Karadağ, Kuzey Makedonya, Hollanda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve ABD’den birçok sendikacının iştirak ettiği genel kurul, Priştine Üniversitesi Eğitim Fakültesi salonunda yapıldı.

Burada bir konuşma yapan Ali Yalçın, iki kardeş ülke ve iki kardeş sendika arasındaki dostluğa işaret ederek, “Tarihi açıdan bakıldığında, iki ülke arasındaki uzun ortak geçmiş ve dostluk bağları, bugün iki ülke arasındaki ilişkileri zirveye çıkarmıştır” dedi.

Kosova’daki emek örgütleriyle iş birliğini önemsiyoruz

İki ülke arasındaki dostane tutumun sadece siyasi ve ekonomik alanlarda değil, eğitim ve kültür alanlarında da devam ettiğini ifade eden Yalçın, “Bizler de eğitimin paydaşları olarak, iki ülke sendikaları arasındaki bu yakın ilişkiyi günden güne daha da artırmaktan dolayı mutluyuz. SBASHK ile 2015’ten bu yana güçlenen dostane bir kardeşlik hukukumuz bulunmaktadır. O tarihten bu yana gerek Kosova ziyaretlerimiz ile gerekse SBASHK’ın bizlere ziyaretleri ile sendikalarımız arasındaki bu kardeşlik daha da pekişmiştir. Özellikle 2016’da imzalamış olduğumuz iş birliği anlaşması ile iki sendika arasındaki bu güçlü bağ taçlandırılmış oldu. Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim-Bir-Sen olarak, her zaman Kosova’daki emek örgütleriyle iş birliğini önemsiyor ve bu doğrultuda adımlar atıyoruz” şeklinde konuştu.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşa da değinen Yalçın, savaşın bir an önce son bulmasını istediklerini vurgulayarak, şunları söyledi: “Biz sadece Ukrayna’da değil, Suriye, Filistin, Doğu Türkistan başta olmak üzere, dünyanın birçok bölgesinde akan kanın durmasını, savaşların ve işgallerin son bulmasını istiyor ve diliyoruz.”

SBASHK Genel Başkanı Rahman Jasharaj, açılışta yaptığı konuşmada, pandeminin ve Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın hayatı iyice zorlaştırdığını, hükûmetten bu konuda adımlar atmasını beklediklerini ve çalışanların mağduriyetlerinin en aza indirilmesini arzuladıklarını kaydetti.

Ziyaretler

Genel Başkan Ali Yalçın, programı kapsamında Priştine Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek, Büyükelçi Çağrı Sakar ile görüştü. Yunus Emre Enstitüsü, Maarif Vakfı ve TİKA temsilcileri Mehmet Ülker, Oğuz Hamza Yılmaz ve Cihan Dinçer ile de bir araya gelen Yalçın, Priştine Üniversitesi Türkoloji Bölümü Dekan Vekili İsa Memişi’yi ziyaret etti. Daha sonra Prizren’de Bölgesel Kalkınma Bakanı, aynı zamanda Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Fikrim Damka ve Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Erol Kala ile buluşan Yalçın, Maarif Vakfı Prizren Okulu’na geçerek, okul müdürü Mustafa Yılmaz’dan eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.