Ali Yalçın'a "Sendikacılık Yapın Sizde Büyüyün" Cevabı

Ali Yalçın'a "Sendikacılık Yapın Sizde Büyüyün" Cevabı

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet KANDEMİR Memur Sen'i sert sözlerle eleştirdi.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet KANDEMİR, toplu sözleşme görüşmeleri nedeniyle gündeme gelen konularda Memur Sen'i sert sözlerle eleştirdi.

İşte o açıklaması:

Mülakatla, korkutarak büyüyen Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın diyor ki, "Sendikacılık yapın sizde büyüyün." demiş, Bu sözü duyup ta üye olduğu sendikanın pişkinliğinden utanan var mıdır? Yazıklar olsun !

Toplu Sözleşme'yi bile satışa çeviren, memura enflasyon farkını bile çok gören, sicil amiri Hükümetlerinin verdiğinin bile altına imza atan, memuru masada satan maalesef ismi sendika olan ama 14 yıldır tüm faaliyetleri siyasi olan bir teşekkülün memur camiasında varlığı bile kamu çalışanına hakarettir.

Şöyle ki 2002′de 42 bin olan Memur-Sen'in üye sayısı, 2014'te 763 bine ulaştı. Memur-Sen'in 12 yıllık üye artış oranı yüzde 1717 olarak gerçekleşti. Bu artış sendikacılık literatüründe eşine benzerine rastlanmayan bir durum. Bu istatistik AKP iktidarı ile Paralel sendikanın iş birliğini ortaya koymaktadır.

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) AKP döneminde büyüyen Memur-Sen'in üyelik başvurusunu Memur-Sen'in bağımsız karakterinin tartışılabilir olması durumu göz önüne alarak, reddetmiştir.

AKP müdür kıyım kanunu çıkarmış okul yöneticilerine mülakatı getirmiş mevzilen bir takım kişiler Eğitim Bir Sen'e üye olmuşlardır. Yeni atanan öğretmenlerin bir yıl sonra mülakata alınacağına dair AKP kanun çıkarmış bu öğretmenlerin ekseriyeti Eğitim Bir Sen'e üye olarak mülakattan kurtulmaya çalışmışlardır. Okullarda haftalık ders programım düğün olsun, boş günüme nöbet yazılmasın, bir günüm boş olsun, okul yöneticileri benle uğraşmasın diye öğretmenler Eğitim Bir Sen'e üye olmuşlardır. Eğitim Bir Sen değirmeninin suyu Mecliste AKP tarafından verilmektedir.

Bu durumun gerçek olup olmadığını anlamak istiyorsanız yetkili sendikayı üye sayısı ile değil sandık koyarak belirlemek gerekir. Türkiye Kamu Sen sandıktan en az bir milyon oy alarak memuru toplu sözleşme masasında temsil edecek sendika olarak belirlenecektir.

Hodri meydan..!
Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen Genel Merkezlerinin resmi internet sayfasında eş zamanlı bir anket yapılsın. 
Türkiye Kamu-Sen "Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikanıza nasıl üye oldunuz?"; Memur-Sen de " Memur-Sen'e bağlı sendikanıza nasıl üye oldunuz?" diye sorsun
Seçenekler:
a) Kendi isteğimle (gönüllü) üye oldum
b) Hatıra binaen üye oldum.
c) Amirlerimin baskısıyla üye oldum.
d) Stajerliğin kalkmaz, sözleşmen uzamaz tehdidi karşısında üye oldum.

Haydi bakalım, yüreğiniz yetiyorsa yapın böyle bir anket.
Kim sendikacılık yapıyormuş o zaman ortaya çıkar...

Memur Sen er geç siyasete dayadığı sırtının yere geleceğini bilmektedir. Bu nedenle toplu sözleşme ikramiyesi ile kendine üye olanlara 204 lira diğer sendikalara üye olanlara ise 102 lira istemektedir. Memur Sen’in bu yıl sadece kendi üyelerine istediği 3 ayda bir 204 lira toplu sözleşme ikramiyesi memurların direkt Memur Sen'e üye olmasının özendirmek için yani rüşvettir.

Kamu Sen ise tüm sendika üyesi memurlara memur maaş katsayısına bağlanarak otomatik olarak artacak her ay 205 lira talep etmektedir.

Bu teklif gerçekleşirse tüm memurlar her hangi bir sendikaya üye olmaya özendirilecek ve sendika üyeleri ödüllendirilecektir.

Ahmet Kandemir

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.